Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση ασκήθηκε σε βάρος του 34χρονου Ιρακινού που συνελήφθη ως μέλος του ISIS.


 Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή. Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος είχε κάνει δύο αιτήματα ασύλου τα οποία είχαν απορριφθεί και είχε προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο για να του χορηγηθεί άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους. Πριν από έναν μήνα ήρθαν πληροφορίες στις ελληνικές Αρχές από ξένες υπηρεσίες για τη συμμετοχή του στον ISIS.

 Ο 34χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα το 2018, από την Λέσβο μαζί με την γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διερευνούν τον ρόλο του 34χρονου, αναζητούν τις επαφές του στη χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια που βρίσκεται εδώ, προκειμένου να διαπιστώσουν τις κινήσεις τους και τον βαθμό επικινδυνότητας των ενεργειών τους.

 Βίντεο του 2014 και 2015 εμφανίζουν τον 34χρονο Ιρακινό να συμμετέχει σε ενέργειες του ISIS στη Συρία, όπως επίσης να δηλώνει μέλος του και να εξυμνεί τις φρικαλεότητες. Μάλιστα σ' αυτά φαίνεται να κρατά πολεμικό καλάσνικοφ και κάνει κήρυγμα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.