Νέο επισόδιο εναντίον μελών της νεολαίας της ΚΝΕ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 σήμερα στην πλατεία της Ηλιούπολης στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr περίπου 25 άτομα της ΚΝΕ βρισκόταν στην πλατεία της Ηλιούπολης μοιράζοντας φυλλάδια και κολλώντας αφίσες για επικείμενη δράση τους στην πλατεία Τερψιθέας τις επόμενες ημέρες όταν ομάδα έξι ατόμων με κουκούλες, full face, αλυσίδες και taser τους πλησίασαν και τους επιτέθηκαν.

Σε 14 προσαγωγές υπόπτων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και υπέβαλε μήνυση.
ilioupoli
Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο και μετέφερε τρεις από τους τέσσερις τραυματίες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Στο σημείο βρέθηκε και η αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνες.
epeisodio2

Δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι

Στο μεταξύ σοκάρουν οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων για την επίθεση αυτή της ομάδας ακροδεξιών που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό μελών της ΚΝΕ. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα (thestival και grtimes) στη διάρκεια του επεισοδίου τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν 3 εκ των οποίων μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον 902 από την επίθεση αυτή των 15 φασιστών οι τραυματίες είναι δύο και είναι ελαφρά.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων τα χτυπήματα που δέχτηκαν τα μέλη της ΚΝΕ ήταν εξαιρετικά δυνατά ακόμη και στο κεφάλι και για αυτό το λόγο για μία δολοφονική και εξαιρετικά βίαιη και απρόκλητη επίθεση.