Νέες τουρκικές προκλήσεις, σήμερα στο Αιγαίο, με παραβάσεις, παραβιάσεις, υπερπτήσεις και εμπλοκές, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, τελευταία ημέρα της μεγάλης διακλαδικής ασκήσεως των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων ’21», που πραγματοποιήθηκε σε όλο το FIR Αθηνών με έμφαση τις περιοχές του Έβρου, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων!

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα στοιχεία αυτά, σήμερα, 3 σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών (τρία «ζευγάρια» F-16), καθώς επίσης και 2 μεμονωμένα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, συνολικώς 8 αεροσκάφη από τα οποία τα 4 μαχητικά οπλισμένα, πραγματοποίησαν 5 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 66 (!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), από τις οποίες 4 ήταν υπερπτήσεις, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Επίσης σημειώθηκαν 2 εμπλοκές των ελληνικών μαχητικών με τα τουρκικά, που αναχαιτίστηκαν όλα μετά σκληρές αερομαχίες! «Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.