Να απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισης του Δημήτρη Κουφοντίνα ζητά η εισαγγελέας της Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», με εισήγησή της προς το δικαστικό συμβούλιο της πόλης η εισαγγελέας ζητά να απορριφθεί το αίτημα για την υπό όρους αποφυλάκιση του καταδικασμένου για 11 φόνους της 17 Νοέμβρη ο οποίος στις 18 Αυγούστου είχε ζητήσει την υπό όρους απόλυσή του με το επιχείρημα ότι στις 5 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε 19 χρόνια εγκλεισμού, και επομένως πληροί τη βασική προϋπόθεση που προβλέπει ο νόμος.

Το αίτημά του διαβιβάστηκε στην εισαγγελία της Λαμίας η οποία προχώρησε σε αρνητική εισήγηση, μεταθέτοντας την οριστική απόφαση στο δικαστικό συμβούλιο της πόλης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους αρμόδιους για θέματα φυλακών, ο Ποινικός Κώδικας που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2019 ορίζει ότι οι πολυισοβίτες μπορεί να αποφυλακιστούν υπό όρους εφόσον συμπληρώσουν 25 χρόνια φυλάκισης.

Επίσης, τονίζουν ότι η υφ΄όρων απόλυση προβλεπόταν για καταδικασμένους σε μία φορά ισόβια, και όχι για τους πολυισοβίτες όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Την τελευταία αυτή εκτίμηση απορρίπτει η νομική υπεράσπιση του Κουφοντίνα θεωρώντας ότι πληροί τις προϋποθέσεις για την έξοδό του από τις φυλακές σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.