O γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας σχολίασε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» τη στάση που τηρεί η κατηγορούμενη στην επίθεση με βιτριόλι, μετά και την εμφάνισή της χθες στο δικαστήριο.

Η 37χρονη συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη και μπήκε στο δικαστήριο από την πίσω πόρτα. Κατά τη διάρκεια της δίκης, πήρε τον λόγο και με τη στάση που τήρησε φάνηκε αμετανόητη για την πράξη της.

«Ιωάννα, ξέρεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό» είπε με ψυχρότητα η κατηγορούμενη στο θύμα, φράση που φανερώνει πόσο αμετανόητη είναι.

«Μη σας κάνει εντύπωση τίποτα από όλα αυτά. Υπάρχει μια διαταραχή στην προσωπικότητα της δράστιδος που λέγεται αντικοινωνική διαταραχή. Δεν θεραπεύεται» είπε ο κ. Σούρας.

Όπως εξήγησε «είναι διαταραχή με βίαιο χαρακτήρα, καθόλου συναίσθημα ενοχής ή τύψεις».

«Είδα στην κατηγορουμένη αυτό που περίμενα. Μια ηρωίδα του κακού, μια εν δυνάμει δολοφόνο, έναν άνθρωπο που κάποια στιγμή θα έφτανε στο κακό και έφτασε», υπογράμμισε ο ψυχίατρος.

Όπως συμπλήρωσε, «η 37χρονη βλέπει την Ιωάννα και ευχαριστιέται. Είναι ευχαριστημένη γι’ αυτό που έχει κάνει. Γιατί είναι δημιουργημένη να κάνει το κακό και να το ευχαριστιέται, και δεν έχει καμία ενοχή».

Αναφερόμενος στους φόβους που εξέφρασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου για τη ζωή της μετά την αποφυλάκιση της 37χρονης, ο κ. Σούρας παραδέχθηκε πως «ο φόβος της Ιωάννας είναι λογικός. Είναι ήδη με 90% αναπηρία. Φοβάται και για την ίδια της τη ζωή από τη στάση της κατηγορουμένης», ενώ εκτίμησε πως η «κατηγορουμένη δεν σταμάτησε και δεν θα σταματήσει».

«Ο δολοφόνος της διπλανής πόρτας θα σκοτώσει, θα κάνει το κακό, οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή του» κατέληξε.