Με την κατάθεση της Ιωάννας ξεκίνησε σήμερα η δίκη της Έφης Κακαράντζουλα, που ομολόγησε την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020.

Κι ενώ η δίκη έχει ήδη ξεκινήσει, νέα στοιχεία βλέπουν συνεχώς το φως, ενώ πολύ περισσότερα αναμένεται να αποκαλυφθούν κατά τη διαδικασία.

Σύμφωνα λοιπόν με νέες πληροφορίες, τρεις μήνες πριν την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η κατηγορούμενη μέσω υπηρεσίας της Google αναζητούσε τη μετάφραση συγκεκριμένων φράσεων στα αγγλικά και στα μπενγκάλι (γλώσσα που μιλούν οι κάτοικοι του Μπανγκλαντές). Μάλιστα, είχε αποπειραθεί να προσεγγίσει υπηκόους Μπανγκλαντές που ζουν στην Ελλάδα και αναμένεται να καταθέσουν στη δίκη. Σύμφωνα με το Star, η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι αναζήτησε τις εξής φράσεις:

  • 12/2/2020: Αναζήτηση μετάφρασης στα αγγλικά «θέλω να μιλήσουμε»
  • 6/3/2020: Αναζήτηση μετάφρασης στα αγγλικά «εμείς θα πάμε βράδυ, θα περιμένουμε μια κοπέλα, θα σου δώσω ένα ποτήρι να της ρίξεις πάνω της»
  • 6/3/2020: Αναζήτηση μετάφρασης σε μπενγκάλι «εμείς θα πάμε βράδυ, θα περιμένουμε μια κοπέλα, θα σου δώσω ένα ποτήρι να της ρίξεις πάνω της»
  • 6/3/2020: Αναζήτηση μετάφρασης σε μπενγκάλι «περιμένουμε, θα πάμε βράδυ, περιμένουμε»
  • 29/4/2020: Αναζήτηση μετάφρασης στα αγγλικά «θέλω να σε δω τώρα»
Στις 5 Ιουνίου 2020, υπήκοος Μπανγκλαντές κατέθεσε στην αστυνομία πως είχε δει μήνυμα στο κινητό του για κλήση από ελληνικό αριθμό, τον οποίο δεν γνώριζε και ισχυρίστηκε πως δεν απάντησε. Από τις έρευνες είχε διαπιστωθεί πως τον είχε καλέσει στο κινητό του τηλέφωνο η κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις 10 Ιουνίου ο εν λόγω άνδρας ζήτησε και έδωσε εκ νέου κατάθεση στην Αστυνομία. Ισχυρίστηκε πως στις 29 Απριλίου, ενώ βρισκόταν σπίτι με 2 συγκάτοικούς του, δέχτηκε κλήση από την κατηγορούμενη, η οποία του μιλούσε ελληνικά. Είπε πως έδωσε το κινητό του σε έναν συγκάτοικο, ο οποίος μιλά την ελληνική γλώσσα, από τον οποίο η κατηγορούμενη φέρεται να ζήτησε να συναντηθούν στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι δύο άνδρες της ζήτησαν να συναντηθούν στην πλατεία Συντάγματος, διότι δεν γνώριζαν πώς να μεταβούν στον Άγιο Παντελεήμονα, ωστόσο δεν πήγαν ποτέ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Ο άνδρας που δέχτηκε την κλήση κατέθεσε πως 45 λεπτά μετά την τηλεφωνική επικοινωνία για το ραντεβού, η κατηγορούμενη τον πήρε εκ νέου τηλέφωνο αλλά δεν απάντησε. Η τελευταία κλήση είναι αυτή που είπε πως δέχτηκε στην πρώτη κατάθεση.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time