Ολοένα και περισσότερα γίνονται τα κρούσματα κοροναϊού στη δομή φιλοξενίας στις Θερμποπύλες, καθώς έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 32 κρούσματα.

Η αύξηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα ήδη από την αρχή της εβδομάδας να υπάρχει μερικός περιορισμός μετακίνησης στους φιλοξενούμενους και πλέον μόνο πέντε άτομα βγαίνουν ημερησίως εκτός δομής, προκειμένου να προμηθευτούν τις απαραίτητες προμήθειες και μόνο με rapid test.

Όπως είναι αναμενόμενο, δεν επιτρέπεται καμία νέα εισαγωγή ατόμων στη συγκεκριμένη δομή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά, για αυτό και έχει ενημερωθεί όλο το προσωπικό της Περιφέρειας που απασχολείται στη δομή και είναι πλήρως εμβολιασμένο, καθώς και η Αστυνομία που έχει την ευθύνη τήρησης των μέτρων.

Αν τα ενεργά κρούσματα αυξηθούν και φτάσουν τον αριθμό 40, αυτόματα η δομή θα κλείσει και δε θα υπάρχει καμία δυνατότητα εξόδου των φιλοξενούμενων για το διάστημα που θα ισχύσει η γενική καραντίνα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο όποιος περιορισμός των φιλοξενουμένων της δομής, δεν επηρεάζει τους λουόμενους στα Ιαματικά Λουτρά που μπορούν τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα να επισκέπτονται τις πηγές.