Στα χέρια του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Χρήστου Στυλιανίδη, είναι πλέον η τύχη της Θεσσαλονίκης, μετά τη χθεσινή εισήγηση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής του χάρτη υγειονομικής ασφαλείας και προστασίας από τη λοίμωξη covid 19, αλλά και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα.

Συγκεκριμένα, η λεγόμενη υποεπιτροπή των επιδημιολογων κοκκίνισε χθες τη Θεσσαλονίκη, η οποία προτείνεται να αναβαθμισθεί στο επίπεδο 4 του χάρτη, εισήγηση την οποία υιοθέτησε σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr , η αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης δεν προτείνεται εξαιτίας της διασποράς του νέου κοροναιου στην εν λόγω περιφερειακή ενότητα, αλλά εξαιτίας της ασφυκτικης πίεσης, η οποία ασκείται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων του ΕΣΥ της συμπρωτεύουσας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο καθηγητής αναπνευστικής ανεπάρκειας της ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης κιουμης, σημειώνει στα parapolitika.gr ότι η διαθεσιμότητα των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Θεσσαλονίκης δεν είναι στο 100% , αλλά είναι, πράγματι, σε οριακό σημείο.