Στο σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, όπου το πρωί της Τετάρτης σημειώθηκαν νέα επεισόδια από κουκουλοφόρους ακροδεξιούς σπεύδουν αυτή την ώρα γονείς προκειμένου να απομακρύνουν τους μαθητές που έχουν εγκλωβιστεί στα κτίρια.

Αρκετοί μαθητές και φοιτητές που συμμετείχαν στο πρωινό συλλαλητήριο και δέχτηκαν την επίθεση των κουκουλοφόρων έχουν αποχωρήσει από το σχολείο.

Το ΕΚΑΒ κλήθηκε να παραλάβει δύο τραυματίες μαθητές από το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, χωρίς ακόμα να έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες τραυματισμού τους.

5386956


«Δεν γίνεται να ζούμε με το άγχος το τι θα γίνει με τα παιδιά μας στο σχολείο», σημειώνει χαρακτηριστικά γονέας μαθήτριας της Ά Λυκείου του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

«Πρέπει να είναι και μαθητές αυτοί που συμμετέχουν στα επεισόδια αλλά πρέπει να μπαίνουν και άλλα άτομα από πίσω. Δεν πιστεύω ότι βγαίνουν από την τάξη για να πετάξουν και ξαναμπαίνουν. Εγώ προσωπικά δεν γίνεται να είμαι στη δουλειά μου και να έχω το μυαλό μου εδώ πέρα», πρόσθεσε.

5386957


Καταγγελία για επίθεση από κουκουλοφόρους μέσα στο σχολείο


Μαθήτρια στο ένα από τα δύο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από τους κουκουλοφόρους μέσα στο σχολείο. Η κοπέλα, μέλος του δεκαπενταμελούς του σχολείου, είχε δηλώσει πως αυτοί που επιτέθηκαν χτες στους φοιτητές ήταν ακροδεξιά στοιχεία, και αυτό προφανώς τους ενόχλησε.

5386915


Για οργανωμένη επίθεση από ομάδες φασιστών κατά των φοιτητών και των αντιφασιστικών οργανώσεων και μάλιστα για δεύτερη συνεχή ημέρα κάνει λόγο ο Γιάννης Βασιλειάδης, γραμματέας της ΚΝΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι σήμερα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες, και άλλα αντικείμενα κατά των φοιτητών και άλλων φορέων που ήρθαν να διαμαρτυρηθούν για τα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών.

5386924


«Είναι απαράδεκτη η κατάσταση. Έχει ευθύνη η διεύθυνση του σχολείου και η αστυνομία που τα επιτρέπει αυτά. Άγνωστοι που κάνουν τους μαθητές, ακραία στοιχεία που πρόσκεινται στη Χρυή Αυγή όπως μας είπαν οι ίδιοι όταν τους ρωτήσαμε το γιατί, μπαίνουν πάνω από τα κάγκελα και πετούν βόμβες μολοτοφ, πέτρες, προς γονείς και εκπαιδευτικούς μέσα από το σχολείο. Μας είπαν «είμαστε μέλη της Χρυσής Αυγής και θέλουμε να διώξουμε τους διαδηλωτές»», είπε ο Θανάσης Κοκωνάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.



Καταγγελία για τη χθεσινή επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση έχει κυκλοφορήσει και η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
Απόψε στις 18:30 μέλη της ΚΝΕ, της ΚΕΕΡΦΑ και φοιτητικών συλλόγων έχουν αναγγείλλει συλλαλητήριο στην πλατεία Τερψιθέας στην Σταυρούπολη,