Οριστικά με την οικογένεια της αδικοχαμένης Καρολάιν στην Αλόννησο αναμένεται να μείνει η μικρή Λυδία, καθώς οι γονείς του συζυγοκτόνου των Γλυκών Νερών αποφάσισαν να μη ζητήσουν συνεπιμέλεια της εγγονής τους.

Το δικαστήριο, που θα αποφασίσει το μέλλον του παιδιού και ποιος θα έχει την οριστική επιμέλεια, αναμένεται να γίνει στις 7 Οκτωβρίου.

«Στο δικαστήριο δεν πρόκειται να αντιδικήσουμε με τους γονείς της Καρολάιν. Αυτό που προέχει και για τις δύο πλευρές είναι η αγάπη μας για τη μικρή Λυδία. Θα είμαστε για πάντα δίπλα της» ανέφερε η οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της.

Να σημειωθεί ότι μετά τη σύλληψη του 33χρονου συζυγοκτόνου η Εισαγγελία Ανηλίκων του αφαίρεσε τη γονική μέριμνα του παιδιού και έδωσε προσωρινή επιμέλεια στους γονείς της 19χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι γονείς του συζυγοκτόνου μετακόμισαν στο νησί το περασμένο καλοκαίρι για να μπορούν να βλέπουν το παιδί. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι γονείς της Καρολάιν έχουν καλή επικοινωνία με τους γονείς του 33χρονου και τους επιτρέπουν να βλέπουν τη Λυδία όποτε επιθυμούν.

Την ίδια στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας και κινείται με αργούς ρυθμούς. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι με εισαγγελική εντολή η κάμερα ασφαλείας από την οποία αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης εστάλη στη μητρική κατασκευαστική εταιρεία στην Κίνα προκειμένου να αντληθούν περισσότερα στοιχεία.

Στη συγκεκριμένη κάμερα θα χτιστεί η υπερασπιστική γραμμή του συζυγοκτόνου, καθώς από το χρόνο αφαίρεσης της κάρτας μνήμης θα προσδιοριστεί εάν ο φόνος ήταν προμελετημένος. «Το πότε αφαιρέθηκε η κάμερα είναι για εμάς ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο γιατί το αποτέλεσμα συνδέεται στενά με το κίνητρο του πελάτη μου. Αν φανεί ότι η κάμερα αφαιρέθηκε πριν το έγκλημα, αυτό θα συνδεθεί με προμελέτη ενώ αν αφαιρέθηκε μετά, θα μπει ο παράγοντας του βρασμού ψυχής», είπε ο δικηγόρος του 33χρονου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Σκηνοθέτησε τη δολοφονία της γυναίκας του για να φανεί ατύχημα


Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι μία γυναικοκτονία στην Κοζάνη, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο και θυμίζει αρκετά τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά
.

Ήταν 23 Αυγούστου 2010 όταν η 31χρονη Χρυσούλα Βλάχου βρέθηκε νεκρή σε λίμνη αίματος στο σπίτι της. Ο 48χρονος σύζυγός της ισχυρίστηκε ότι έπεσε από την εσωτερική σκάλα του σπιτιού και ο θάνατός της ήταν ατύχημα. Η έκθεση του ιατροδικαστή, όμως, αποκάλυψε ότι η 31χρονη δέχτηκε χτυπήματα από «αμβλύ όργανο».

Το 2019, το Εφετείο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για τη δολοφονία της συζύγου του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του επέβαλε ισόβια κάθειρξη καθώς δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό. Τώρα, ο 48χρονος άσκησε έφεση στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης. Μάλιστα, η εισαγγελική πρόταση είναι να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Οι συγγενείς της 31χρονης είναι εξοργισμένοι με τις δικαστικές εξελίξεις.

«Το παρουσίασε όλο σαν ατύχημα, ενώ τη βρήκε σε μια λίμνη αίματος. Ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν στο σπίτι, ότι άνοιξε την πόρτα και τη βρήκε πεσμένη από τη σκάλα. Κοιτούσε να μας παραπλανήσει όλους περί ατυχήματος. Ήταν ψυχρός και εκδικητικός. Της έδινε σφαλιάρες και χαστούκια για να συνέλθει από τη λιποθυμία. Έχουν περάσει 11 χρόνια και έως σήμερα δεν έχει πει ένα συγγνώμη, πρώτα στο παιδί του και μετά σε εμάς», είπε ο αδελφός της 31χρονης.