Περίπου 800 άτομα μπορούν να καταλύσουν στις 80 σκηνές που μεταφέρθηκαν και στήθηκαν από άνδρες του Στρατού στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου Κρήτης, μετά το σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ενημερωτικών μέσων.

Οι σκηνές θα φιλοξενήσουν τον κόσμο μέχρι να διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι στατικής επάρκειας στις κατοικίες.

skines_nyxta2

 Επιπλέον, το πρωί υπολογίζεται να φτάσουν στο Εκθεσιακό Κέντρο κι άλλες σκηνές, έτσι ώστε η δυναμική φιλοξενίας να υπερβεί τις 2.500. Αμέσως μετάτην επιστροφή του στην Ελλάδα, από την Γαλλία όπου βρίσκεται θα μεταβεί στις πληγείσες, από τον σεισμό, περιοχές της Κρήτης.

5386152
5386148

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή αναμένονται και επιπλέον δυνάμεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες για την γρηγορότερη αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί και την ανακούφιση των πληγέντων.

5386141
5386137
skines_nyxta3

Είκοσι σκηνές θα διατεθούν σε κοντινά χωριά για όσους κατοίκους θέλουν να παραμείνουν κοντά στις εστίες τους ενώ όπως έγινε γνωστό, έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία ώστε να μπορούν να μοιραστούν 1.000 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

5386062

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής δε μπορούν να σταματήσουν να αγωνιούν και να φοβούνται, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα, εξέφραζαν τον φόβο του για τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή και ζητώντας ενημέρωση και μέριμνα πριν έρθουν τα χειρότερα.

5386060

Εικόνες καταστροφής στην Κρήτη

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου προκαλούν σοκ και δέος. Μάλιστα αρκετός κόσμος βγήκε στους δρόμους μετά από την έντονη και επιφανειακή σεισμική δραστηριότητα.  














5a


4a


1a