Ο θάνατος ενός 62χρονου είναι ο τραγικός απολογισμός του σεισμού μεγέθους 5,8 Ρίχτερ που «χτύπησε» το Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο άτυχος Ιάκωβος Τζαγκαράκης ανασύρθηκε από τα σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ ο εργάτης που είχε καταπλακωθεί από τη στέγη που κατέρρευσε από τον σεισμό στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία έξω από το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

Ό άτυχος άνδρας ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ πρόσφατα είχε γίνει και παππούς.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η εκκλησία είχε προβλήματα στατικότητας και ο άτυχος 62χρονος είχε αναλάβει την αναστήλωσή της. Η μοίρα ωστόσο του έπαιξε άσχημο παιχνίδι καθώς ο σεισμός των 5,8 ρίχτερ τον βρήκε μέσα στον ιερό ναό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τους έντεκα τραυματίες οι 8 είναι ελαφρά και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγειας, ενώ οι τρεις φέρουν κατάγματα και διακομίστηκαν στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο.

Χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο

Όπως λέει ο πρόεδρος της κοινότητας Μάρθας Ηρακλείου, Κώστας Μαργαριταράκης, ο Τζαγκαράκης, που ζούσε μαζί με την οικογένεια του στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου, είχε αναλάβει να αποκαταστήσει τις ζημιές της εκκλησίας που είχαν προκληθεί από τους προηγούμενους σεισμούς, που όλους αυτούς τους μήνες είχαν προκαλέσει αναστάτωση και φόβο στους κατοίκους της περιοχής.

«Δυστυχώς χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο είναι αλήθεια» δήλωσε ο κ. Μαργαιταράκης. «Η εκκλησία στο Αρκαλοχώρι είχε υποστεί κάποιες ζημιές από τους προηγούμενους σεισμούς. Είχε πάρει εκείνος την δουλειά εδώ και καιρό και την έφτιαχνε μαζί με άλλους εργάτες. Την ώρα που δουλεύανε έγινε το κακό και χάθηκε ο άνθρωπος τόσο ξαφνικά. Οι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στην εκκλησία. Είχε δυο παιδιά και όλοι ζούσαν στο Ηράκλειο. Γνωρίζω πως και το παιδί του δούλευε μαζί του...»

Ο άτυχος άνδρας πριν από λίγους μήνες είχε χάσει και τη μητέρα του.

«Ηταν ένας καλός άνθρωπος, οικογενειάρχης» πρόσθεσε ο κ. Μαργαριταράκης. «Ερχόταν συχνά στη Μάρτθα, εδώ ήταν το πατρικό του σπίτι. Πριν από πέντε μήνες είχε χάσει και τη μητέρα του και ερχόταν κάθε σαββατοκύριακο εδώ και τον βλέπαμε. Κρίμα τον πατριώτη μας, θα τον θυμόμαστε πάντα».
Ο Ιάκωβος Τζαγκαράκης υπήρξε ποδοσφαιριστής του Πατούχα αλλά και παράγοντας, τόσο στην ομάδα της Άνω Βιάννου, όσο και στον Πήγασο Εμπάρου, επί σειρά ετών.