Σοβαρά είναι τα προβλήματα στους δρόμους από κατολισθήσεις που σημειώθηκε από το σεισμό. Τα προβλήματα καταγράφονται τόσο στην περιοχή γύρω από το επίκεντρο του σεισμού αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού Ηρακλείου.

Ζημιές έχουν σημειωθεί στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχοι έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την ισχυρότατη δόνηση. Αντίστοιχη εικόνα και στις Αγιές Παρασκιές αλλά και στο Θραψανό, ιδίως σε παλαιά κτίσματα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων, Μ.Κοκοσάλης ζημιές έχουν επίσης σημειωθεί και στον δήμο του ενώ πιθανολογεί ότι νηπιαγωγείο θα κριθεί ακατάλληλο μετά από τόσο ισχυρή σεισμική δόνηση.

Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες.

Δείτε τις εικόνες

σεισμος_Κρητη-κατολισθησεις-ζημιες__1_
σεισμος_Κρητη-κατολισθησεις-ζημιες__3_
σεισμος_Κρητη-κατολισθησεις-ζημιες__4_
σεισμος_Κρητη-κατολισθησεις-ζημιες__5_
σεισμος_Κρητη-κατολισθησεις-ζημιες__6_
σεισμος_Κρητη-κατολισθησεις-ζημιες__7_
σεισμος_Κρητη-κατολισθησεις-ζημιες__8_
σεισμος_Κρητη-κατολισθησεις-ζημιες__9_
σεισμος_Κρητη-κατολισθησεις-ζημιες__10_
σεισμος_Κρητη-κατολισθησεις-ζημιες__11_
σεισμος_Κρητη-κατολισθησεις-ζημιες__12_



Ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές, εγκλωβισμούς και έναν νεκρό στον νομό του Ηρακλείου. Απανωτοί μετασεισμοί «χτυπούν» ανελέητα τον νομό ταρακουνώντας ολόκληρο το νησί.
Συγκεκριμένα, μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, έχουν σημειωθεί πολλοί μετασεισμοί, με τους δύο από αυτούς να είναι 4,4 και 4,6 Ρίχτερ.
Μάλιστα αμέσως μετά τον σεισμό των 4,6 Ρίχτερ ακολούθησε ένας 4,3 Ρίχτερ. Ο πρώτος είχε εστιακό βάθος 14,3 χιλιόμετρα και ο δεύτερος 8,7. Και οι δύο σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή με τους προηγούμενους.