«Τέρμα τα... δανεικά»! Αυτό το μήνυμα έστειλε, μαζί με τις ευχές της, στους συναδέλφους της δικαστές η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, ενόψει του νέου δικαστικού έτους, που ξεκινάει με πολλές εκκρεμότητες σε δικογραφίες.

Προανήγγειλε το τέλος της επανασυζήτησης υποθέσεων

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου φέρεται αποφασισμένη να βάλει τάξη στο χάος των εκκρεμοτήτων, που έχουν αποτέλεσμα ακόμα και καταδίκες της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, λόγω καθυστερήσεων. Σε επιστολή της, την οποία απηύθυνε ενόψει της νέας δικαστικής χρονιάς σε δικαστές και δικαστικούς υπάλληλους, η κ. Γεωργίου προανήγγειλε το τέλος της επανασυζήτησης υποθέσεων που αφαιρέθηκαν από δικαστές οι οποίοι καθυστερούσαν υπέρμετρα και χρεώνονταν σε άλλους, ευσυνείδητους συναδέλφους τους, οι οποίοι σήκωναν διπλάσιο φόρτο δουλειάς. Το θετικό του μηνύματος της προέδρου του Α.Π. είναι ότι προανήγγειλε προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων, για τις οποίες έχουν ξεκινήσει στάσεις εργασίας οι υπάλληλοι.

Ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία της Δικαιοσύνης οι καθυστερήσεις

«Mόνον για ενίσχυση του σθένους σας, σας διαβεβαιώνω πως, στο πλαίσιο του νόμου, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκλείψει το φαινόμενο της ανασυζήτησης υποθέσεων που αφαιρέθηκαν λόγω καθυστέρησης από συναδέλφους σας, με άμεση συνέπεια την επιπλέον επιβάρυνσή σας», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμα της η κ. Γεωργίου. Η πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς στον κίνδυνο για καταδίκες της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω καθυστερήσεων από μικρό μεν αριθμό δικαστών, οι οποίες αποτελούν ωστόσο ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία της Δικαιοσύνης. «Ο αριθμός των συναδέλφων μας που καθυστερούν, καίτοι μικρός, έχει επίπτωση στο κύρος της απονομής της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης στη χώρα μας, συνακόλουθα δε του καθενός από εμάς», υπογραμμίζει η κ. Γεωργίου.

Με το τρίπτυχο «ψυχραιμία, υπομονή και προσοχή» απευθύνθηκε η πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου στους δικαστικούς υπαλλήλους, μεταφέροντας τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι «σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του έτους που διανύουμε θα προσληφθούν νέοι συνάδελφοί σας».