«Πονοκέφαλο» για τις δικαστικές αρχές αποτελεί πλέον η προσπάθεια εξακρίβωσης για το αν ο πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε, σε οποιοδήποτε στάδιο της υπόθεσης γύρω από τη δολοφονία της νεαρής συζύγου του, Καρολάιν, ανθρώπους που τον βοήθησαν. Πέντε μήνες μετά το στυγερό έγκλημα που άφησε άφωνο το πανελλήνιο, ιδίως μετά την εξιχνίασή του, και οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, ενώ ακόμα ερευνάται το ενδεχόμενο ο συζυγοκτόνος να είχε συνεργό ή συνεργούς.

Για συμπληρωματικές καταθέσεις αναμένεται να κληθούν δύο γυναίκες: η γειτόνισσα του ζευγαριού, που ζούσε δίπλα στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη, αλλά και η φίλη της Καρολάιν, σύμφωνα με το Star. Σημειώνεται πως η γειτόνισσα της Καρολάιν πριν από λίγο καιρό είχε καταθέσει για τρίτη φορά, αναφέροντας ότι άκουγε τους καβγάδες του ζευγαριού, κάτι όμως που δεν είχε γίνει το βράδυ πριν από την άγρια δολοφονία της 20χρονης μητέρας, τουλάχιστον μέχρι τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, οπότε και πήγε για ύπνο.

Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καρολάιν

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καρολάιν λίγες μόνο ώρες πριν βρεθεί νεκρή στο κρεβάτι της, ενώ είχε συνομιλήσει μαζί της και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες άρχισαν να συζητούν γύρω στις 12 το μεσημέρι της 10ης Μαΐου (η Καρολάιν Κράουτς δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 11 Μαΐου). Τρεις ώρες αργότερα, η κοπέλα την ενημέρωσε ότι θα πήγαινε με το μωρό και μια φίλη της για φαγητό. Όταν εκείνη της απάντησε ότι είχε πολλή ζέστη εκείνη την ώρα για να βγει έξω, η 20χρονη είπε: «Δεν μπορώ, έχω μπουχτίσει».

«Επικοινώνησε ξανά μαζί μου στις 20.26 μέσω Viber και η συνομιλία μας κράτησε μέχρι τις 21.41», φέρεται να κατέθεσε η γειτόνισσα του ζευγαριού. «Τόσο η πρωινή όσο και η βραδινή μας συζήτηση αφορούσαν τα ζώα και θέματα για τη φροντίδα τους. Η διάρκεια της συνομιλίας και η όρεξη που είχε η Καρολάιν για συνομιλία μού έκαναν εντύπωση, γιατί συνήθως, ως επιφορτισμένη με τη φροντίδα του παιδιού, δεν ήταν σε θέση να έχει συνομιλίες τέτοιας διάρκειας μαζί μου. Μάλιστα, τη συζήτηση τη σταμάτησα εγώ γιατί ήθελα να ετοιμάσω κάτι να φάω, αλλά είμαι σίγουρη πως, αν συνέχιζα τη συζήτηση, αυτή θα διαρκούσε κι άλλο».

Την είχε συναντήσει για καφέ

Υπενθυμίζεται πως η στενή φίλη της Καρολάιν, την οποία είχε συναντήσει για καφέ εκείνη την ημέρα στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, είχε αναφέρει στην κατάθεσή της στην αστυνομία ότι η νεαρή μητέρα βρισκόταν «σε περίεργη ψυχολογική κατάσταση αλλά όπως την άκουσα κατάλαβα ότι ήταν απλά μπουχτισμένη και ήθελε να βγούμε για να ξεσκάσει». Η Καρολάιν δεν της είχε πει για ποιο λόγο ήταν ταραγμένη και ούτε εκείνη την είχε ρωτήσει:

«Να σας πω την αλήθεια όμως δεν μου φάνηκε περίεργο γιατί είναι λογικό με τόση κλεισούρα και με την πίεση της οικογένειας και των οικογενειακών υποχρεώσεων να ένιωθε πιεσμένη και ταραγμένη» σημείωσε, προσθέτοντας πως λίγη ώρα μετά ήρθε και τους βρήκε ο 32χρονος πιλότος. Η μάρτυρας περιέγραψε τη φίλη της ως μια δυναμική κοπέλα, πλην όμως κλειστή, ενώ έκανε λόγο για «περίεργο δέσιμο» με το σύζυγό της. Όσο για την ψυχολόγο που επισκεπτόταν η 20χρονη, είχε αναφέρει: «Μάλιστα πολλές φορές μου είχε πει ότι δεν της άρεσαν αυτά που της έλεγε η ψυχολόγος. Ήταν πολύ δυναμική κοπέλα και με μεγάλη αυτοπεποίθηση, πίστευε πως μπορεί να αντιμετωπίσει και να τα καταφέρει όλα».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time