Σε κινήσεις προστασίας των εκπαιδευτικών και υγειονομικών, που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με ακραία περιστατικά με αρνητές, έχει προχωρήσει η κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές.

Τέτοια περιστατικά αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο στα σχολεία, όπου οι εκπαιδευτικοί δέχονται ακόμη και μηνύσεις από γονείς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αρνητές δεν διστάζουν να μοιράζουν σε γονείς ακόμα και υπόδειγμα μήνυσης κατά εκπαιδευτικών. Πρόκειται για ένα έντυπο μήνυσης 23 σελίδων, στο οποίοι οι αρνητές εγκαλούν τους εκπαιδευτικούς -και άλλους δημόσιους λειτουργούς- για τα «εγκλήματα του Βασανισμού, της Εσχάτης Προδοσίας, των Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και της Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης».

Μάλιστα, το υπόδειγμα μήνυσης κατά εκπαιδευτικών έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα αντιεμβολιαστών και έχει ήδη δεχθεί πάνω από 370.000 επισκέψεις.

Αρνητές ζητούν εκταφές συγγενών

Απίστευτα περιστατικά καταγράφονται και στα νοσοκομεία, όπου γιατροί αναφέρουν ότι αρνητές ζητούν ακόμη και εκταφές συγγενών τους για να διαπιστώσουν αν όντως πέθαναν από Covid.

Στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές νεκρών προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από Covid-19.

Διπλό «μπλόκο» στους αρνητές

Χθες, Τετάρτη, τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά στο ζήτημα που είχε προκύψει με τις προσαγωγές εκπαιδευτικών στα αστυνομικά τμήματα, ύστερα από μηνύσεις αρνητών του κοροναϊού.

Τη χρονική στιγμή που η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει τη χώρα και αυξάνει ραγδαία τα κρούσματα στις ηλικίες 4-18 ετών, έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα αστυνομικά τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τον νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κοροναϊό.