«Από την Κυριακή έως σήμερα έχουμε λάβει τουλάχιστον 10 μηνύματα που στερούνται λογικής βάσης για τον κοροναϊό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε από τους πολίτες να συζητήσουν με τον γιατρό τους για τον εμβολιασμό και εάν έχει ανησυχίες να βρει τον πνευματικό του.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με τις απόψεις κατά του εμβολιασμού
, ο Μητροπολίτης Λαρίσης σημείωσε: «Από την Κυριακή μέχρι σήμερα έχουμε λάβει γύρω στα 10 μηνύματα που μάλλον στερούνται λογικής βάσης. Από το ότι μπαίνει το τσιπάκι με τη σύριγγα και τσιπαριζόμαστε και πλέον παρακολουθούμαστε, λες και δεν φτάνουν τα κινητά για αυτή τη δουλειά, μέχρι ότι κάποια πράγματα γίνονται για την παγκόσμια υποταγή σε μια κυβέρνηση και τα λοιπά. Θεωρίες συνωμοσίας, αυτά να ξέρετε δεν έχουν σχέση με το χώρο της εκκλησίας δυστυχώς αποτελούν ένα κομμάτι συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης που πολλές φορές δυστυχώς επηρεάζει. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν κυρίως σε αυτή την παράταξη άνθρωποι των άκρων δηλαδή στην άκρα δεξιά περισσότερο αλλά λίγο και η άκρα Αριστερά. Σε μια αντιεμβολιαστική εκδήλωση που έγινε στη Λάρισα είδα πανό με και μαύρα γράμματα και με κόκκινα...».

Αναφορικά με την κινητή μονάδα εμβολιασμού, ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «Εμείς αυτή την κινητή μονάδα την δεχόμαστε σε ναούς, καταρχήν την πρώτη Κυριακή στην Λάρισα τις υπόλοιπες στα χωρια, οι ναοί θα δίνουν το τριφασικό ρεύμα που χρειάζεται για να λειτουργήσει αυτή η μονάδα. Το κάνουμε δε αυτό γιατί ιδίως στα χωριά πολλοί βρίσκουν ως πρόφαση το ότι είτε επειδή ασχολιούνται με τα ζώα ή με άλλες αγροτικές εργασίες δεν είναι εύκολο να κατέβουν στην πόλη και έτσι τους διευκολύνουμε».

«Δικοί μου κληρικοί που να μιλάνε εναντίον των εμβολίων δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως λίγοι ιερείς οι οποίοι είναι φοβισμένοι όπως και πολύς κόσμος. Για αυτό και είπαμε η επιστήμη με τη λογική και η εκκλησία με την πίστη θα νικήσουμε το φόβο από κοινού έτσι ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν, προς τα πού πρέπει να κινηθούν ώστε να ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς εφαρμόζουμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου που είπε ότι προτρέπουμε προς τον εμβολιασμό, παρακαλούμε προς την κατεύθυνση του εμβολιασμού βέβαια δεν δεχόμαστε την υποχρεωτικότητα. Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος της εκκλησίας είναι να πείσει, είναι να προσπαθήσει και εμείς θεωρούμε οτι αυτό το οποίο κάνουμε είναι μέσα στο πλαίσια του ρόλους της εκκλησιάς, είναι μέσα στην αποστολή της για την κοινωνία και τον άνθρωπο», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Στον κάθε άνθρωπο θα συνιστούσα να πάει να κάνει μια κουβέντα με το γιατρό του, ο γιατρός του θα του πει αν μπορεί να εμβολιαστεί ή όχι. Και αν ακόμα έχει κάποιες ανησυχίες από αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο να πάει να βρει και τον πνευματικό του και να συζητήσει επίσης. Οι κανονικοί πνευματικοί προσπαθούν και κάνουν αυτό το οποίο λεει η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος», δήλωσε επιπρόσθετα.