Επικαλούμενοι κάθε είδους επιχειρηματολογία, από την «ανησυχία» οι πιο ψύχραιμοι, έως και το «σατανικό εμβόλιο που χορηγεί παράλληλα και το επίσης σατανικό τσιπάκι», οι πιο… φανατικοί, γονείς αρνητές του εμβολίου κατά του κοροναϊού έχουν επιδοθεί τα τελευταία 24ωρα σε ένα μπαράζ μηνύσεων και επιθέσεων κατά των εκπαιδευτικών.  Τα γεγονότα ωστόσο ξεπερνούν τις αναμενόμενες ή έστω τις δικαιολογημένες αντιδράσεις ή ενστάσεις που μπορεί να έχει κάποιος, γι’ αυτό και ο Άρειος Πάγος ανέλαβε δράση προκειμένου να προστατέψει τους εκπαιδευτικούς από τις επιθέσεις.

Ειδικότερα, οι πρόσφατες αντιδράσεις των αντιεμβολιαστών προκάλεσαν την παρέμβαση Εισαγγελέα. Οι αντιεμβολιαστές στρέφονται με μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν τον νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης της COVID-19 και την προστασία της υγείας των μαθητών -και κατά προέκταση των πολιτών.

 Παρέμβαση Εισαγγελέα

Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε καταφατική περίπτωση, να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.

 Μάλιστα, ο κ. Ζαχαρής ζητεί από τους συναδέλφους του, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

 Η ερώτηση Γιαννακοπούλου στη Βουλή

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η τοποθέτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου στη Βουλή, με το ερώτημα: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών, επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;».

 Η κυρία Γιαννακοπούλου αναφέρεται στο γεγονός ότι υποβάλλονται μηνύσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή εφαρμόσουν τον νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

 Νέα επεισόδια και μπαράζ μηνύσεων σε εκπαιδευτικούς

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και ο πατέρας - αρνητής που εισέβαλλε στο δημοτικό σχολείο του παιδιού του στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, όταν ο γιός του δεν έγινε δεκτός καθώς δεν φορούσε μάσκα και δεν είχε υποβληθεί σε self test.

Ο πατέρας οδηγήθηκε με  χειροπέδες στον εισαγγελέα ο πατέρας που φέρεται ν’ απείλησε και να έσπρωξε τη διευθύντρια του 2ου δημοτικού Θέρμης η οποία ζήτησε από το παιδί του, το αποτέλεσμα του self test πριν μπει στο σχολείο, όπως ορίζει ο νόμος.

«Η εισαγγελέας δεν ήθελε να ακούσει αυτά που ήθελα να τη πω, γιατί ξέρει τι ήθελα να της πω. Θα περιμένω με χαρά να έρθει το δικαστήριο την Παρασκευή. Είμαι σίγουρος για τα δικαιώματα του ανθρώπου, που καταπατούνται αυτή τη στιγμή» τόνισε ο πατέρας – αρνητής.

 

«Εισβολή» πατέρα-αρνητή στη Θέρμη

Ο πατέρας- αρνητής εισέβαλε στο δημοτικό Θέρμης χωρίς μάσκα και χωρίς το self test του παιδιού του, ενώ μάλιστα, κατηγορείται ότι εμπόδισε τους υπόλοιπους μαθητές να μπουν στο σχολείο και ότι έσπρωξε την διευθύντρια.

 «Η αλήθεια είναι ότι μπήκα να διαμαρτυρηθώ ειρηνικά και μου φέρθηκαν σαν να είμαι αλήτης και παρακατιανός. Όταν έφυγα τον έβγαλαν από την τάξη, γιατί περίμενα έξω σαν το λυκόσκυλο. Τον πήγαν στη βιβλιοθήκη να παίξει τρίλιζα» πρόσθεσε.

 Πάντως ο πατέρας φαίνεται αμετανόητος, καθώς αύριο έχει σκοπό να στείλει κανονικά το παιδί του στο σχολείο, χωρίς μάσκα, ούτε self test. «Θα στείλω το παιδί μου αύριο στο σχολείο ακριβώς όπως το έστειλα σήμερα. Όποιος με εμποδίσει, θα υποστεί τις συνέπειες» συμπλήρωσε.



 Η διευθύντρια του σχολείου υπέβαλε μήνυση στον 37χρονο, με τη δίκη στο αυτόφωρο να παίρνει αναβολή για την Παρασκευή.

Λεκτική επίθεση σε εκπαιδευτικούς

Περιστατικά με γονείς – αρνητές που επιτέθηκαν λεκτικά σε εκπαιδευτικούς συνέβησαν και στον Πύργο Ηλείας σε ένα δημοτικό και σε ένα νηπιαγωγείο.

  Αρνητές στους κόλπους της εκκλησίας

 Στους κόλπους της εκκλησίας, οι αρνητές ιερείς φροντίζουν να δίνουν το στίγμα τους με κάθε ευκαιρία.

Μοναχός που πριν από ένα μήνα παρακινούσε από την πλατεία Συντάγματος το κόσμο να μην εμβολιαστεί, είναι από την υπό κατάληψη Ιερά Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος. Εκεί όπου τις τελευταίες μέρες, 4 από τους 110 μοναχούς νοσούν από κοροναϊό, χωρίς όμως να δείχνουν διατεθειμένοι να αλλάξουν σκεπτικό.

 Ιερείς και μοναχοί που εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία, επικαλούνται πονηρούς σκοπούς και μυστικά σχέδια πίσω από το εμβόλιο που φτάνουν ακόμα όπως λένε και σε αρπαγές παιδιών.



 Κάποιοι μεταφέρουν μαρτυρίες φίλων που εμβολιάστηκαν. Στο εν λόγω παράδειγμα μοναχός άρχισε αίφνης να βλέπει μπροστά του τον Σατανά.

 Άλλοι μιλούν για σκοτεινές τελετές που ελάχιστοι γνωρίζουν, και άλλοι για τις παρενέργειες που θα ακολουθήσουν.

 Όλοι μαζί προσπαθούν να φρενάρουν τους εμβολιασμούς με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.