Τριάντα Ιταλίδες «καλλονές» κατέκλυσαν τον Πειραιά για ένα τριήμερο και όσοι τις είδαν από κοντά έμειναν γοητευμένοι. Οι λάτρεις της Ferrari είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μοναδικά μοντέλα Enzo, Portofino, 360 Modena, California T, 458 Speciale, Mondial, 355 F1, που βρέθηκαν από την Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο Μεγάλο Λιμάνι, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας», τη γιορτή-θεσμό του Πειραιά, που πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά με δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη την πόλη.

Ήταν η πρώτη φορά που το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές club ιδιοκτητών αυτοκινήτων Ferrari της Ιταλίας, «Passione Rossa», ήρθε στον Πειραιά, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, δρ Φάμπιο Μπαρόνε. Πρόκειται για μια ακόμα δράση εξωστρέφειας του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής, που σκοπό έχει να τοποθετήσει την πόλη ψηλά στο χάρτη των τουριστικών προορισμών, σε έναν ακόμη τομέα, αυτόν του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Kινηματογραφήθηκαν σε ένα εντυπωσιακό road show

Οι Ιταλίδες «καλλονές» φωτογραφήθηκαν και κινηματογραφήθηκαν σε ένα εντυπωσιακό road show στο παραλιακό μέτωπο και τα αξιοθέατα της πόλης, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Πειραιά. Παράλληλα, 30 υπερτυχεροί είχαν την ονειρική εμπειρία να συνοδηγήσουν ένα από τα πολυτελή ιταλικά αυτοκίνητα.

Τη δράση διοργάνωσαν ο Δήμος Πειραιά και η Περιφέρεια Αττικής, με τη συνδρομή της Media World Advertising και της Active Media, ενώ την υποστήριξή τους παρείχαν η ΠΑΕ Ολυμπιακός, το Λιμεναρχείο Πειραιά, η Ελληνική Αστυνομία και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς. Tο ταξίδι από και προς την Ιταλία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Superfast Ferries-Anek Lines. Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε ότι για ένα τριήμερο ο Πειραιάς έγινε πόλος έλξης για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και για όσους θέλησαν να δουν από κοντά τα μοναδικά αυτά αυτοκίνητα. «Παράλληλα, μας δίνεται η δυνατότητα να αναδείξουμε και να προβάλουμε τα αξιοθέατα της πόλης μας, τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Συνεχίζουμε, με πρωτότυπες δράσεις και μεγάλες διοργανώσεις, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση του Πειραιά ως τουριστικού προορισμού», είπε χαρακτηριστικά. Η αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης Ανδριάνα Ζαρακέλη ανέφερε ότι η παρουσία των μελών του Ferrari Club «Passione Rossa» στην πόλη μας αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την προώθηση του Πειραιά ως τουριστικού προορισμού και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του Destination Piraeus για την τουριστική προβολή της πόλης.

Το τριήμερο έκλεισε με την επίσημη παρουσίαση του Ferrari Club «Passione Rossa» στο πάρκινγκ του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Την εκδήλωση παρουσίασαν η Σάσα Σταμάτη και ο Βαγγέλης Κιούσης.

Δείτε φωτογραφίες





*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time