Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
Θεσσαλονικη-Pride2
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά το 9ο Thessaloniki Pride - Το Σάββατο η παρέλαση

«Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα ζουν σε μια μόνιμη καραντίνα»

Αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις του 9ου Thessaloniki Pride με σύνθημα «ποια κανονικότητα;».

Ο εκπρόσωπος του Pride, Αλέξανδρος Καπετάνου ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι «Πρόκειται για έναν θεσμό που μας κάνει περήφανους και ορατούς και επιστρέφει μετά από απουσία δύο χρόνων, έχοντας ως σημείο συνάντησης το θέατρο Κήπου, όπου θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Εν συνεχεία, η Φιλομένη Λιάτσα από το Pride δήλωσε πως «Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα ζουν σε μια μόνιμη καραντίνα, δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα. Αν και έχουν αλλάξει πολλά και ο κόσμος έχει αρχίσει να μας αποδέχεται, εντούτοις δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η ορατότητα που θέλουμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας».

Τη στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης στις εκδηλώσεις του 9ου Thessaloniki Pride, τόνισε η αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας δεν έχουν ακόμη λυθεί, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Oι εκδηλώσεις του Thessaloniki Pride

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα το βράδυ, στον πολυχώρο WE, με προβολή ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ+ Ταινιών, συνεχίζονται αύριο στον θερινό κινηματογράφο «Απόλλων», με προβολή επιλεγμένων animation μικρού μήκους από την AddArt και την εκδήλωση «3 χρόνια χωρίς το Ζακ/Zackie»στο θέατρο Κήπου.

Στις εκδηλώσεις ξεχωρίζουν δύο περίπατοι, στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου, στο ιστορικό κέντρο σε σημεία ΛΟΑΤΚΙ ενδιαφέροντος από τη Thessaloniki Walking Tours, με θέμα «Μύθοι κι ιστορίες της ερωτικής πόλης» και το διαδραστικό παιχνίδι ρόλων «Dungeons & Drag».
Θεσσαλονικη-Pride
Η πορεία Υπερηφάνειας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, σε κεντρικούς δρόμους, με αφετηρία στις 7 το απόγευμα, στο θέατρο Κήπου.