Στο Ψυχιατρείο Χανίων μεταφέρθηκε με εντολή του εισαγγελέα ο 56χρονος, ο οποίος ψέκασε με αποσμητικό χώρου το πρόσωπο και τα μάτια μιας 18χρονης. Η υπόθεση προκάλεσε ανατριχίλα στην κοινή γνώμη καθώς έρχεται να προστεθεί στην επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον μίας 63χρονης στη Νίκαια πριν από μερικές ημέρες. Ο 56χρονος συνελήφθη και φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι πράγματι επιτέθηκε με σπρέι εναντίον της νεαρής. Μάλιστα, ο άνδρας έδωσε στους αστυνομικούς και το μπουκαλάκι με το υγρό. Σύμφωνα με την αστυνομία, το μπουκαλάκι περιείχε αποσμητικό χώρου και όχι καυστικό υγρό. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος έκρινε ότι πρέπει να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο 56χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, παρουσιάστηκε μπροστά στη νεαρή κοπέλα, η οποία περπατούσε σε δρόμο στην Κίσσαμο Χανίων. Η κοπέλα βρισκόταν στην περιοχή του Μαύρου Μόλου και εκείνη την ώρα επέστρεφε στο σπίτι της. Ο άντρας την πλησίασε και της έριξε στο πρόσωπο χημικό υγρό με ένα μπουκαλάκι. Η 18χρονη άρχισε να φωνάζει καθώς τραυματίστηκαν τα μάτια της και έχασε προσωρινά την όρασή της. Ο δράστης της επίθεσης δεν έφυγε αμέσως μετά, αλλά έμεινε να κοιτάζει τη νεαρή και μόνο όταν η 18χρονη άρχισε να ουρλιάζει από τους πόνους ο 56χρονος εγκατέλειψε το σημείο.

Περιστατικοί, οι οποίοι είδαν την επίθεση, μετέφεραν την κοπέλα άμεσα στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να υποβληθεί σε μία εξειδικευμένη οφθαλμολογική εξέταση προκειμένου να καθοριστεί ο ακριβής τραυματισμός που είχε υποστεί στα μάτια. Έτσι η 18χρονη μετέβη στο Νοσοκομείο Χανίων. Εκεί οι γιατροί έκαναν καθαρισμό στα μάτια της και της έδωσαν εξιτήριο. Ωστόσο, θα πρέπει να επιστρέψει στο νοσοκομείο για δεύτερο καθαρισμό προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια μόνιμη βλάβη στην όρασή της.

Μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο, το θύμα κατήγγειλε την επίθεση στην αστυνομία και έδωσε όλες τις λεπτομέρειες. Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί έκαναν συνεχείς προσαγωγές προκειμένου να εντοπίσουν το δράστη της επίθεσης. Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και ο 56χρονος. Στη συνέχεια κάλεσαν για αναγνώριση τη νεαρή, η οποία τον υπέδειξε ως το δράστη της επίθεσης με το σπρέι και ο 56χρονος συνελήφθη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΟΝΤΙΜΕ»