Σιγουριά πως το επόμενο καλοκαίρι θα είναι όπως τα παλιά, προ κοροναϊού και θα έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Την Δευτέρα θα εξειδικεύσουμε, τις ηλικιακές ομάδες για την γ΄ δόση και θα γίνει με MRnA εμβόλια. Τέλος τα εμβόλια Johnson & Johnson, και AstraZeneca», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μιλώντας στο OPEN ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι επτά στους δέκα συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Σύψα ότι έως τα Χριστούγεννα θα νοσήσουν όλα τα ανεμβολίαστα παιδιά, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι ο καθηγητής έχει δίκιο. «Ειδικά στις μεγάλες ηλικίες το να νοσήσει κάποιος από covid είναι πολύ επικίνδυνο από το να μην κάνει εμβόλιο», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αυξάνονται τα ραντεβού των παιδιών για εμβολιασμό

Σε ότι, αφορά τα μέτρα στην εστίαση είπε ότι κανένα μέτρο δεν είναι τέλειο, όμως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν συζητάει υποχρεωτικότητα σε άλλους κλάδους. «Τα μέτρα θα προσαρμοστούν ανάλογα με το πως θα κινηθεί η πανδημία. Θα δούμε στην πορεία, περισσότερο κόσμο να εμβολιάζεται», επισήμανε. Ειδικά αυτή την περίοδο συνεχώς αυξάνονται τα ραντεβού των παιδιών.

Τέλος σημείωσε ότι η σύγκριση στους θανάτους ανά χώρα, πρέπει να γίνεται συνολικά από αρχή πανδημίας.