Μπορεί οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην χρειάζεται να υποβληθούν σε rapid test στη καθημερινότητα τους, ωστόσο υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις που και πρέπει να κάνουν test όπως για παράδειγμα μια επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Ειδικότερα, όσοι εμβολιασμένοι ασθενείς έχουν να κάνουν επεμβατική εξέταση, οφείλουν να προσέλθουν στο ιατρείο με rapid test. Εξαιρούνται οι επισκέψεις για θεραπείες που δεν απαιτείται τροχός (π.χ. εξαγωγή), κατά τις οποίες δεν χρειάζεται τεστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα test ισχύουν και για τους συνοδούς των ασθενών ωστόσο πλέον υπάρχει μια εξαίρεση. Μέχρι πρότινος οι συνοδοί καλούνταν να έχουν κάνει rapid test (48ωρών) αν είναι εμβολιασμένοι και μοριακό τεστ (PCR) αν είναι ανεμβολίαστοι, ωστόσο αυτό φαίνεται να αλλάζει.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σημείωσε ότι οι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψη τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία.

Η παραπάνω εξαίρεση δεν ισχύει όμως για τα νοσοκομεία καθώς κατά την είσοδό τους εκεί και οι εμβολιασμένοι συνοδοί χρειάζονται αρνητικό rapid test, ενώ οι εμβολιασμένοι ασθενείς που μπαίνουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία χρειάζονται επίσης αρνητικό rapid test.