Ένα ακόμα ιερέας ήρθε να προστεθεί στη λίστα των αμετάπειστων ιερέων, που τάσσονται κατά των εμβολίων ενάντια στον κοροναϊό. Συγκεκριμένα, ο ιερέας Ελπίδιος Βαγγιανάκης, ο οποίος είναι αντιεμβολιαστής, προχώρησε σε κήρυγμα εντός της εκκλησίας, αναπτύσσοντας θεωρίες συνωμοσίας.

«Θα εφεύρουν κάτι πολύ πονηρό σε λίγο και θα το καταλάβετε, που θα σας κλέψουν τα παιδιά», είπε ο ιερέας σ’ ένα από τα Κυριακάτικα κηρύγματά του.

Μάλιστα, οι θεωρίες συνωμοσίας του πατέρα Ελπίδιου ξεπερνούν κάθε φαντασία. «Έχετε ακούσει τώρα τελευταία, αρχιερείς να μιλούν για το θεϊκό μπόλι; Πού είναι η Θεία Κοινωνία; Μόνο για το άλλο μπόλι. Κάνανε ακόμα και τις εκκλησίες μας, τόπο να μπουν οι άνθρωποι μέσα για να χαραχτούν, να πάρουν το χάραμα, η χαρά του Εωσφόρου αυτή είναι», επισήμανε ο αντιεμβολιαστής ιερέας.

Επίσης, ο Αρχιμανδρίτης Ι. Μονής Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Φιλώτα, Παΐσιος ισχυρίζεται ότι «έχει γίνει τελετή σε μασονική στοά, για τα συγκεκριμένα σκευάσματα και παίρνει ο δαίμονας εξουσία σε αυτούς οι οποίοι, τελικά, κάνουν αυτή τη γενετική τροποποίηση που έχει και πνευματικό αντίκτυπο».

Η πλειοψηφία της εκκλησίας τάσσεται υπέρ του εμβολίου

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία της εκκλησίας διαχωρίζει τη θέση της από τέτοιες απόψεις. Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος ανέφερε πως «ακούνε πολλά ενδεχομένως. Τα πιο πολλά είναι παραπειστικά, ενδεχομένως και αντιεπιστημονικά. Δυστυχώς είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν συστρατευτεί σε λόγια ακατάσχετα, ιδίως δια του διαδικτύου». Δείτε το βίντεο: