Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκλόνισε το πανελλήνιο με το σθένος της και την δύναμη της ψυχής της την Τετάρτη στα δικαστήρια. Η 37χρονη που της επιτέθηκε από την άλλη δεν έδειξε το ίδιο θάρρος και παρακολούθησε τα πάντα από το κελί της στον Κορυδαλλό.

Την έβλεπε...αλλά δεν εμφανίστηκε

Tην ίδια ώρα που η Ιωάννα ανέβαινε τα σκαλιά του Πρωτοδικείου Αθηνών, για να δώσει το «παρών» στη δίκη για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος της, με βιτριόλι, πριν από 16 μήνες, η 36χρονη κατηγορούμενη, -σύμφωνα με πληροφορίες- παρακολουθούσε το τι συνέβαινε από τις φυλακές Κορυδαλλού, μέσω της τηλεόρασης που υπάρχει στο κελί της.

«Η Ιωάννα πραγματικά ένιωσε μία ανακούφιση μετά το δικαστήριο. Ήταν η πρώτη ημέρα που είδε πραγματικά και ήρθε σε επαφή με τόσο πολύ κόσμο. Το είχαμε συζητήσει ότι μπορεί να μην εμφανιστεί η κατηγορούμενη στο δικαστήριο. Ήταν κάτι που το περιμέναμε» τόνισε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας.

«Θα έρθω… αργότερα»

Η 36χρονη κατηγορούμενη αρνήθηκε να μεταχθεί στη δικαστική αίθουσα, μέσω γραπτής δήλωσης, που απέστειλε στο δικαστήριο. «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας» ανέφερε.

Όπως ξεκαθάρισε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής, «η Ιωάννα θα είναι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση».

«Κόλλαγε το κεφάλι της»

Μία φίλη της 36χρονης μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS του MEGA, σκιαγράφησε την προσωπικότητα της αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι ένας άνθρωπος που… «κόλλαγε» το κεφάλι της.

«Δεν θέλω το κακό της, αλλά… “κόλλαγε” το κεφάλι της. Αν είχε ανθρώπους δίπλα της, να τη συμβουλέψουν, να της βάλουν μια φωνή και να τη συνεφέρουν, συνερχόταν. Αν τώρα, “κόλλησε” το κεφάλι της με την Ιωάννα και υπήρχαν άνθρωποι δίπλα της να της ενισχύσουνε την ιδέα… ε, “μπούκωσε” το κεφάλι της και το ‘κάνε. Συνήθως “μπούκωνε”, αλλά βασανιζόταν η ίδια» σημείωσε.

Όλη η Ελλάδα στο πλευρό της Ιωάννας

Η εικόνα της Ιωάννας με την ειδική μάσκα που είναι πλέον αναγκασμένη να φορά συνεχώς, συγκλονίζει…Το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί με εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης. Πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, η Ιωάννα θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

«Με πήρε τηλέφωνο ο υπουργός Υγείας, μου δήλωσε την συμπαράσταση του στην Ιωάννα, να μεταφέρω το μήνυμα αυτό και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, θα προγραμματιστεί μία συνάντηση με τον υπουργό Υγείας» συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται πλέον στις 30 Σεπτεμβρίου όταν και θα συνεχιστεί η δίκη με την Ιωάννα να καταθέτει ως πρώτη μάρτυρας στην υπόθεση και την υπεράσπιση της 36χρονης να προσπαθεί να μετατρέψει το κατηγορητήριο για να πέσει στα «μαλακά».