Την εκτίμηση ότι κάτι πήγε λάθος στον σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κοροναϊού έκανε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Αθηνών και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Open, ανέφερε πως θα υπάρξουν αλλαγές στα νέα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και ειδικά σε ό,τι αφορά στα παιδιά.

Η Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στο κλείσιμο κάποιων εμβολιαστικών κέντρων, σημείωσε πως «κάτι έχει πάει λάθος. Αποτύχαμε στο στόχο τέλος Αυγούστου να φτάσουμε στο 80%. Πρέπει να προσεγγίσουμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί κατά το κορονοϊού. Καθυστερήσαμε σε αυτό το κομμάτι.

Πρέπει να πλησιάσουμε τους γονείς για να εμβολιαστούν τα παιδιά. Ο στόχος είναι ο εμβολιασμός του 80% του πληθυσμού για ασφάλεια».
Επισήμανε ότι τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα είναι άδεια, οπότε είναι φυσικό να κλείσουν, ώστε οι υγειονομικοί που ήταν εκεί να επιστρέψουν στις θέσεις τους και να καλύψουν τα όποια κενά έχουν δημιουργηθεί.

Η Ματίνα Παγώνη πρότεινε γιατροί να επισκέπτονται τα σχολεία, προκειμένου να εμβολιάζουν μικρά παιδιά, τα οποία θα έχουν την έγγραφη άδεια των γονιών τους.

Σχετικά με τα νέα μέτρα για την εστίαση και το μπέρδεμα με τα παιδιά εκτίμησε πως θα υπάρξουν κι άλλες αλλαγές: «Νομίζω ότι θα γίνουν αρκετές διορθώσεις όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις.

Είναι λογικό να γίνονται λάθη, αλλά η επιτροπή θα πρέπει να παίρνει αποφάσεις πιο γρήγορα».

Τέλος, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», αναφερόμενη στα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού και τόνισε πως όποιος έχει παρανομήσει θα πρέπει «με σύντομες διαδικασίες να πάει σπίτι του».