Για την αποκάλυψή του ότι είναι φορέας του συνδρόμου Άσπεργκερ, αλλά και τη σύμπραξή του με τους Νίκου Γκάλη και Γιάννη Αντετοκούνμπο για την ανάληψη πρωτοβουλιών για τους εκατοντάδες χιλιάδες οι συμπολίτες μας που έχουν το σύνδρομο ή ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, μίλησε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ANT1 κι αναφέρθηκε στη στήριξη που έχει από τους δύο «θρύλους» του μπάσκετ, λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι στην διάρκεια της συνάντησης και της συζήτησης τους, «υπήρξε στιγμή που ο Νίκος Γκάλης έβαλε τα κλάματα».

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας τόνισε ότι ο ψυχαναλυτής του ήταν ο πρώτος που του είπε ότι πιθανότατα είναι φορέας του συνδρόμου Άσπεργκερ πριν από δύο χρόνια, ωστόσο εκείνος δεν έδωσε σημασία μέχρι που τα σημάδια έγιναν πιο έντονα.

«Δεν είναι ασθένεια ο αυτισμός, έχει βαθμίδες, έχει στάδια» με περισσότερες δυσκολίες, είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου, αλλά επεσήμανε ότι θα πρέπει να σταματήσει το μπούλινγκ προς όλα τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, σημειώνοντας πολλές φορές, ότι υπάρχει ζήτημα παιδείας και ενημέρωσης των υπόλοιπων ανθρώπων.


«Δεν έχουν πρόβλημα αυτά τα παιδιά, το πρόβλημα αφορά την υπόλοιπη κοινωνία», πρόσθεσε, λέγοντας ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι συμπολίτες μας που έχουν σύνδρομο Άσπεργκερ ή συνολικά στο φάσμα του αυτισμού.

Σχετικά με την σύμπραξη του με τους Νίκου Γκάλη και Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Παπανικολάου τόνισε ότι θα αναληφθεί μια σειρά από πρωτοβουλίες για δράσεις, υπογραμμίζοντας ότι «αυτά τα παιδιά, επειδή κάνουν μοναχικά αθλήματα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους, θα προσπαθήσουμε να τα εντάξουμε σε ομαδικά αθλήματα, φυσικά σιγά-σιγά», ενώ σημείωσε ότι στόχος είναι και «τα ειδικά σχολεία να “συνυπάρξουν” με τα γενικά σχολεία, καθώς τα παιδιά που πάνε σε αυτά, σε λίγο καιρό θα βρεθούν μαζί έξω στην κοινωνία».