Με ανάρτησή του στο Facebook, ο  καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος απαντά στις αιτιάσεις που δέχθηκε για τοποθέτησή του σχετικά με τη διάθεση των μονοκλωνικών αντισωμάτων για τον κοροναϊό.

Ο κ. Μόσιαλος με την εν λόγω ανάρτησή επισημαίνει ότι με δεδομένο πως έχουμε διαθέσιμες συγκεκριμένες ποσότητες μονοκλωνικών, αυτές πρέπει να χορηγηθούν κατά προτεραιότητα σε αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη: Στους καρκινοπαθείς, στους μεταμοσχευμένους, στους συμπατριώτες μας που είναι πραγματικά ευάλωτοι. «Αν είναι να προστατεύσουμε κάποιους από τις επιπτώσεις τις πανδημίας, αυτοί θα είναι όσοι δεν είχαν επαρκές επίπεδο ανοσοπροστασίας μετά τους εμβολιασμούς» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Επίσης ο κ. Μόσιαλος επισημαίνει ότι μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει πρώτα και κύρια να προστατεύει τους πραγματικά ευάλωτους και αδύναμους και τονίζει πως «αυτή πιστεύω πως πρέπει να είναι και η στάση της αριστεράς. Όχι το χαϊδεμα των αυτιών των αντιεμβολιαστών και η δημιουργία θολών εντυπώσεων ότι αποκλείονται πολίτες από την πρόσβαση στα μονοκλωνικά».