Ένα βίντεο - ντοκουμέντο βλέπει το φως δημοσιότητας, στην οποία απεικονίζονται οι δύο δράστες λίγο πριν την ληστεία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς σε κεντρικό σημείο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Μητροπόλεως 53.

Υπενθυμίζεται πως γύρω στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης δύο άτομα εισέβαλαν στο κατάστημα με όπλα, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες της τράπεζας, φωνάζοντάς τους να μην κάνουν καμία κίνηση και μετά, αφού άρπαξαν τα χρήματα που υπήρχαν στα γκισέ, εξαφανίστηκαν.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, οι ληστές, που έφεραν πάνω του βαρύ οπλισμό, φαίνονται να περιμένουν να βγουν από την τράπεζα. Και οι δύο έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορούν βερμούδες και κοντομάνικα. Ο ένας φαίνεται να φορά καπέλο, μάσκα προστασίας και γυαλιά μυωπίας, ενώ ο δεύτερος έχει κι ένα σακίδιο πλάτης.  Ένας από τους ληστές είχε ένα πολύ χαρακτηριστικό τατουάζ στο πόδι. 

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δύο δραστών

Στο μεταξύ, η ΕΛΑΣ αναζήτησε τις διόδους διαφυγής των δυο ληστών, πραγματοποιώντας έρευνες στην Ερμού και στην Πλακά.

Συμφώνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μετά την ενέργεια τους, οι ληστές διέφυγαν μαζί, με τα πόδια κινούμενοι προς το Σύνταγμα

12

Σημειώνεται ότι αξιωματικοί θα εξετάσουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.

Δέκα προσαγωγές από την Ασφάλεια

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν γίνει δέκα προσαγωγές

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπλοκής αντιεξουσιαστή που είχε συλληφθεί προ μερικών ετών για κατοχή οπλοστασίου στην Αθήνα και για ληστρικές επιθέσεις σε άλλες περιοχές της χώρας.