Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη της Έλενας (Λένιας) Πολυχρονοπούλου, της κοπέλας που έγινε ευρύτερα γνωστή στο κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι του ΣΚΑΪ «Power of Love», αλλά και του συντρόφου της, πρώην ποδοσφαιριστή Δημήτρη Ρεγγινίδη, άρχισε όταν πριν από περίπου 10 ημέρες ένας ανώνυμος πληροφοριοδότης μίλησε για τις υποψίες του στους αστυνομικούς. Από κει και πέρα ήταν θέμα χρόνου και στενών παρακολουθήσεων του ζευγαριού για να συγκεντρώσει η Δίωξη Ναρκωτικών τα στοιχεία που χρειάζονταν για να περάσει χειροπέδες στο νεαρό ζευγάρι, το οποίο μάλιστα συνέλαβε κυριολεκτικά με το… δάχτυλο μέσα στο μέλι, αφού στην κατοχή του 32χρονου βρέθηκαν σχεδόν 8 (7,827) κιλά καθαρής κοκαΐνης, μοιρασμένα σε 7 συσκευασίες. Η αξία της εκτιμάται ότι ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ, ανάλογα με τη νόθευση και τις ποσότητες πώλησης.

Σήμερα, τόσο η 29χρονη Λένια όσο και ο σύντροφός της βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις για τη μεγάλη ποσότητα της «λευκής σκόνης» που βρέθηκε στα χέρια τους.

 Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία για την ημέρα της σύλληψης, οι αστυνομικοί είχαν πάρει εντολή να σταματήσουν για έλεγχο τον Ρεγγινίδη, τον οποίο παρακολουθούσαν για διακίνηση ναρκωτικών. Ο έλεγχος αποφασίστηκε να γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς οι αστυνομικοί φοβόντουσαν ότι θα τους ξέφευγε: «Στη συμβολή των οδών Αγίου Πολυκάρπου και Εφέσου στη Νέα Σμύρνη Αττικής ακινητοποιήθηκε ο εν λόγω άνδρας. Κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησής του αυτός άρχισε να απωθεί τους αστυνομικούς της υπηρεσίας μας με τα χέρια και τα πόδια αντιστεκόμενος σθεναρά. Με τη χρήση της νόμιμης αστυνομικής βίας αυτός ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Σε σχετικές ερωτήσεις που έγιναν μας απάντησε ότι κατέχει εντός της οικίας του ποσότητα κοκαΐνης περίπου 20 γραμμαρίων», αναφέρεται στη δικογραφία.

Στα ίχνη του ζευγαριού έφτασαν οι Αρχές μετά την πληροφορία που δέχτηκαν από πρόσωπο «το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επικαλούμενος λόγους προσωπικής του ασφάλειας, ακόμη και τη ζωή του». Η πληροφορία ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενοι διακινούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης σε νυχτερινά μαγαζιά του Κέντρου αλλά και των νοτίων προαστίων της Αθήνας, ενώ έδωσε στην αστυνομία την περιγραφή του ζευγαριού αλλά και τη διεύθυνση που διέμενε, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες.

«Προ πενθημέρου, άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επικαλούμενος λόγους προσωπικής του ασφάλειας ακόμη και τη ζωή του, μας πληροφόρησε ότι ημεδαπός με μικρό όνομα Δημήτρης, ηλικίας 30 με 35 ετών περίπου, μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης, με καστανά μαλλιά και ημεδαπή με μικρό όνομα Ελένη, ηλικίας 30 ετών περίπου, μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με ξανθά μαλλιά, αποθηκεύουν και διακινούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης στα νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων της Αττικής», είπε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ανώνυμος πληροφοριοδότης τούς ενημέρωσε ότι το ζευγάρι χρησιμοποιεί δίκυκλη μοτοσικλέτα για τις μετακινήσεις του, ενώ ο άνδρας κατά το παρελθόν εργαζόταν σε διάφορα πόστα σε νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών. Μάλιστα, πουλούσαν «την κοκαΐνη έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 € το κιλό».

Για τους αστυνομικούς ήταν θέμα χρόνου πλέον να ταυτοποιήσουν το ζευγάρι, που θησαύριζε από τη διακίνηση του ναρκωτικού. Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, άρχισαν να τους παρακολουθούν και κατέγραψαν τις κινήσεις του πρώην ποδοσφαιριστή. «Από τη διακριτική επιτήρηση της ανωτέρω οικίας διαπιστώθηκε ότι απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως νεαρός άνδρας, η περιγραφή του οποίου προσομοίαζε σε αυτήν του Δημήτρη, εξέρχονταν αυτής λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας, κοίταζε συνεχώς όλα τα διερχόμενα άτομα και οχήματα που διέρχονταν και αφού επιβιβαζόταν στην ανωτέρω μοτοσικλέτα, μετέβαινε σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων όπου πραγματοποιούσε ύποπτες συναντήσεις μικρής διάρκειας, ωστόσο ένεκα του έντονου συνωστισμού εντός των εν λόγω καταστημάτων, δεν καθίσταντο πάντα εφικτή η συνεχής διακριτική επιτήρηση».

Όταν το μεσημέρι της Πέμπτης ο 32χρονος έφυγε από το σπίτι στο Παγκράτι, κατευθύνθηκε σε περιοχή της Νέας Σμύρνης. Εκεί τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί, ενώ ο ίδιος αντιστάθηκε. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε πως ο κατηγορούμενος είχε στην κατοχή του μία υφασμάτινη βαλίτσα χειρός με επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, μεικτού βάρους 7,827 κιλών, δύο κινητά τηλέφωνα και το κλειδί του διαμερίσματος. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του συλληφθέντα, όπου πέρασαν χειροπέδες και στη σύντροφό του. «Εντός της οικίας του εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε η νεαρή γυναίκα ηλικίας 30 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με ξανθά μαλλιά», αναφέρεται στη δικογραφία.

Τέλος, η δικογραφία αναφέρει πως οι δύο συλληφθέντες, «σε μη προσδιορισθέντα από την προανάκριση χρόνο και από άτομο ή άτομα τα στοιχεία των οποίων αρνήθηκαν να αποκαλύψουν, προμηθεύτηκαν από κοινού και με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση, άγνωστες ποσότητες κοκαΐνης, τουλάχιστον όμως τις κατασχεθείσες και επιπλέον ποσότητες, από την πώληση των οποίων απεκόμισαν άγνωστα χρηματικά ποσά ή άλλα ανταλλάγματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες δήλωσαν άεργοι. Στο σπίτι τους κατασχέθηκαν πέντε χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα αυτοκίνητο και ένα σκούτερ. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως η 29χρονη έχει ενεργό ρόλο στην υπόθεση παρόλο που ο σύντροφός της δήλωσε πως δεν εμπλέκεται. Κι αυτό γιατί λίγο πριν συλληφθεί, η Λένια Πολυχρονοπούλου έσπευσε να πετάξει ποσότητα ναρκωτικών στην τουαλέτα, όπου τελικά οι αστυνομικοί εντόπισαν μόνον 0,1 γραμμάριο κοκαΐνης, αν και ο 32χρονος τους είχε αποκαλύψει λίγο νωρίτερα ότι στο σπίτι είχε 20 γραμμάρια.

 Τρέμουν μικροί και μεγάλοι πελάτες

Η μεγάλη ποσότητα της καθαρής κοκαΐνης που βρέθηκε μέσα στην υφασμάτινη βαλίτσα του Δημήτρη Ρεγγινίδη προβληματίζει τις αρχές. Κι αυτό γιατί η διάθεση σχεδόν 8 κιλών κοκαΐνης είναι εξαιρετικά δύσκολη, εάν ο κάτοχός της δεν έχει τις κατάλληλες «άκρες» τόσο για να το προμηθευτεί όσο και για να το προωθήσει στους τελικούς παραλήπτες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα κυκλώματα δεν εμπιστεύονται μεγάλες ποσότητες, εκτός και αν έχει «χτιστεί» με τον καιρό εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του ζευγαριού επώνυμοι και ανώνυμοι Αθηναίοι τρέμουν στην ιδέα ότι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και το πελατολόγιο που διατηρούσαν θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των πελατών τους.

Πλέον, η ειδική ομάδα της Δίωξης Ναρκωτικών ακολουθεί το δρόμο του χρήματος και το αν αυτό καταλήγει στα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής, ενώ «φύλλο και φτερό» γίνονται τα 3 κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού στο Παγκράτι καθώς και οι «καυτές» ατζέντες τους, που ενδεχομένως να οδηγήσουν στις επαφές που διατηρούσαν ο Δημήτρης Ρεγγινίδης και η Λένια Πολυχρονοπούλου για να «σπρώχνουν» το ακριβό ναρκωτικό στο Κολωνάκι και τα νότια προάστια.

Όπως είναι γνωστό, ο 32χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, που σύμφωνα με το συνήγορό του, Σταύρο Γεωργόπουλο, είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών, δήλωσε πως απλώς μετέφερε την κοκαΐνη προκειμένου να κλείσει έναν ανοικτό λογαριασμό που είχε με κάποιον στον οποίο ισχυρίστηκε ότι χρωστούσε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορός του, ο κατηγορούμενος λόγω χρέους απέναντι στον προμηθευτή του «υποχρεώθηκε, ως αναλώσιμος αχυράνθρωπος, να εμπλακεί μόνος του χωρίς κανέναν συνεργό στη μεταφορά της ποσότητας που κατασχέθηκε. Η ιδιότητα του τοξικομανούς καταδεικνύει ότι όταν κάποιος εμπλέκεται με τα ναρκωτικά, εκτός του ότι κάνει κακό στην υγεία του, χάνει τον αυτοέλεγχό του, είναι επιρρεπής και είναι πολύ δύσκολο να πει όχι. Ενεπλάκη σε μια υπόθεση που δεν θα έπρεπε να εμπλακεί. Εξαιτίας της εξαρτήσεώς του, δεν είπε όχι… Δέχτηκε να κάνει αυτή τη μεταφορά για μια ποσότητα που δεν του ανήκει, δεν είχε καν τα χρήματα να την αγοράσει. Δέχτηκε να κάνει αυτή τη μεταφορά. Ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο. Πήγε και την παρέλαβε από κάπου, δεν την είχε από πριν, πήγε την παρέλαβε για να την πάει κάπου αλλού. Η συγκατηγορούμενή του βρισκόταν στο σπίτι και δεν είχε ιδέα για το τι συμβαίνει».

Σχετικά με το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, στο οποίο αναφέρεται ότι ο 32χρονος λειτουργούσε κατ’ εντολή της, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ξεκαθάρισε: «Δεν λειτουργούσε κατ’ εντολή της συντρόφου του. Εκείνη δεν γνώριζε κάτι. Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι αντιστάθηκε στις αρχές».

 Ούρλιαζε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ η Λένια

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση κρατείται τα τελευταία 24ωρα στη ΓΑΔΑ η Έλενα Πολυχρονοπούλου, η οποία από τη μια στιγμή στην άλλη είδε τη ζωή της να κάνει στροφή 180 μοιρών. Η νεαρή γυναίκα πριν από ένα μήνα είχε αρραβωνιαστεί με τον 32χρονο Δημήτρη Ρεγγινίδη, με τον οποίο ένα χρόνο πριν είχαν ανοίξει ένα καφέ μπιστρό στο Παγκράτι. Η σύλληψη του συντρόφου της, που είχε στην κατοχή του τη μεγάλη ποσότητα της κοκαΐνης, προηγήθηκε της δικής της σύλληψης μέσα στο διαμέρισμα που συζούσαν, στην οδό Χαριδήμου, στο Παγκράτι. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η 29χρονη συνελήφθη την ώρα που προσπαθούσε να ξεφορτωθεί ποσότητα κοκαΐνης πετώντας τη στη λεκάνη της τουαλέτας, ενώ μόλις της πέρασαν τις χειροπέδες, σχεδόν κατέρρευσε. Άρχισε να κλαίει, λέγοντας πως είναι αθώα και δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Η 29χρονη οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και κρατείται στη γυναικεία πτέρυγα με άλλες δύο κρατούμενες. Σύμφωνα με το newsit.gr, δέχεται επισκέψεις μόνο από το γραφείο του γνωστού ποινικολόγου Σάκη Κεχαγιόγλου και από τη μητέρα της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το πρωί του Σαββάτου ούρλιαζε σε έξαλλη κατάσταση, την ώρα που μιλούσε στο καρτοτηλέφωνο, και τελικά κατάφερε να ηρεμήσει με τη βοήθεια δεσμοφύλακα. Ο 32χρονος σύντροφος του μοντέλου βρίσκεται στην ανδρική πτέρυγα και δεν έχει απασχολήσει καθόλου το τελευταίο 48ωρο.