«Εφτακόσιοι άνθρωποι θα φύγουν από τη ζωή μέσα στον επόμενο μήνα εκ των οποίων το 95% ανεμβολίαστοι», ανέφερε ο καθηγητής Τζανάκης με αφορμή την πανδημία, τονίζοντας την ίδια στιγμή την ταυτόχρονη εκτόξευση των διασωληνώσεων.

Παράλληλα, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, προειδοποίησε ότι τα σχολεία θα κλείσουν τα Χριστούγεννα εάν δεν τηρηθούν πιστά τα μέτρα και δεν αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών.

Σοκαριστικές οι προβλέψεις

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός υγείαςΘάνος Πλεύρης είπε πως ήδη γίνονται προετοιμασίες να εξασφαλιστεί επαρκής αριθμός κλινών σε περίπτωση που υπάρχει αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά.

Παράλληλα, αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών αλλά και των θανάτων από κοροναϊό προέβλεψε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. «Ενδεχομένως σε μια εβδομάδα να φτάσουν το ταβάνι τους θα δούμε μέχρι 400-420 διασωληνωμένους. οι θάνατοι δυστυχώς για τις 2 επόμενες βδομάδες θα είναι πάνω από 30 την ημέρα. Τις επόμενες 30 μέρες θα χάσουμε 600-700 ανθρώπους, το 95% των οποίων ανεμβολίαστοι».

Οι ανεμβολίαστοι έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κοροναϊό από ότι οι εμβολιασμένοι. Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης λοιμώξεων που έγινε σε 600.000 περιστατικά στην Αμερική. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι ανεμβολίαστοι είναι τεσσερισήμισι φορές πιο πιθανόν να μολυνθούν από τον κοροναϊό.