«Όλοι όσοι έχουμε ζήσει στην Ελλάδα κι έχουμε δει τις ομορφιές αυτής της πανέμορφης χώρας, αλλά και το δράμα του παρελθόντος μαζί με τις πυρκαγιές στην Εύβοια την Ηλεία, καταλαβαίνουμε ότι το περιβάλλον χτυπά καμπανάκι», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ κατά το συνέδριο «The Thessaloniki Metropolitan Summit» που διοργανώνει ο Economist με το powergame.gr.

Ο Τζέφρι Πάιατ κατά την παρέμβασή του υπερθεμάτισε στη συνεργασία των εταιρειών αμερικανικών συμφερόντων μαζί με ελληνικές σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, αλλά επίσης και την Πάτρα και τον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη. Ακόμη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα παραδείγματα των Sunlight και General Electric. «Προωθούμε τη φιλόδοξη ατζέντα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», επισήμανε αναφερόμενος στην πράσινη ανάπτυξη, ενώ δήλωσε πως βαίνουμε στην τελική ευθεία για την υπογραφή με την εταιρεία συμεφρόντων του κ. Κοπελούζου στην Αλεξανδρούπολη.

Επίσης, ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε και άλλες επενδύσεις με αμερικανικό χρώμα, όπως αυτή του HUB της Pfizer στη Θεσσαλονίκη και τόνισε ότι η συμπρωτεύουσα μπορεί να μετατραπεί σε πόλο έλξης για τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Άλλωστε, κατά τον κ. Πάιατ, η Βόρεια Ελλάδδα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τις επιχειρήσεις να περάσουν και σε άλλες χώρες, όπως η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία και η Σερβία.

«Συμβαίνουν πάρα πολλά και θα συμβούν περισσότερα στο μέλλον», διαβεβαίωσε ο Τζέφρι Πάιατ αναφερόμενος στις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την διοργάνωση The Thessaloniki Metropolitan Summit του Economist εδώ: