To «παρών» στο τελευταίο αντίο στο οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων, έδωσε πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σημειώνεται πως με μια συγκινητική ανάρτηση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αποχαιρετήσει τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη: «Οβ πέρασε στην αθανασία και ο ελληνικός λαός πενθεί. Ο Μίκης κράτησε στις πλάτες του την Ελλάδα και εκείνη θα τον παραδώσει δαφνοστεφανωμένο στην αιωνιότητα. Μίκη, θα θυμάμαι πάντα τις ατέλειωτες συζητήσεις μας, το λαμπρό σου μυαλό και το μέγα πάθος σου για την Ελλάδα. Σε ευχαριστούμε για το Παγκόσμιο έργο σου, για τους αγώνες σου για την πατρίδα και για τα ατέλειωτα συναισθήματα που μας χάρισες με τη μουσική σου», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.
5370604
5370714
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός μάλιστα απέτισαν φόρο τιμής στον μεγάλο Μίκη αποστέλλοντας στεφάνι στην μνήμη του στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου πραγματοποιήθηκε λαϊκό προσκύνημα στη σορό του σπουδαίου δημιουργού.
a-226-600x450
a-227-600x450
Υπενθυμίζεται ότι οι Ερυθρόλευκοι είχαν τιμήσει κατά το παρελθόν τον τεράστιο καλλιτέχνη για την προσφορά του στην ελληνική μουσική σκηνή και όχι μόνο αλλά και για τη λατρεία του για τους Πειραιώτες.
1242275
Συγκεκριμένα, το 2015 στη φιέστα της κατάκτησης του 42ου πρωταθλήματος του Ολυμπιακού, οι Ερυθρόλευκοι τίμησαν τον Θεοδωράκη και ο εορτασμός για την κατάκτηση του τίτλου ήταν αφιερωμένος σε εκείνον.
1242580
Ο Ολυμπιακός είχε δώσει φανέλα προς τιμήν του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, ο οποίος συμπλήρωνε 90 χρόνια ζωής τότε, με όλο το Καραϊσκάκη να τον αποθεώνει.

Το αφιέρωμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Μίκη Θεοδωράκη