«Παραιτήθηκα από παράσταση γιατί με πρόσβαλε η συμπεριφορά του σκηνοθέτη». Σε αυτή την καταγγελία προχώρησε η γνωστή ηθοποιός, Σοφία Παυλίδου, η οποία μίλησε ανοιχτά για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου.

Μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο το τελευταίο διάστημα, η Σοφία Παυλίδου πρόσθεσε μία ακόμη περίπτωση γνωστού σκηνοθέτη, ο οποίος χρησιμοποιούσε τη θέση του προκειμένου να δει γυμνούς τους ηθοποιούς.

«Στο θέατρο αναγκάστηκα μία φορά να παραιτηθώ από παράσταση, γιατί πίστευα ότι με προσβάλλει η συμπεριφορά του σκηνοθέτη, που απαιτούσε κάποιες φορές και από αγόρια και από κορίτσια να βγάλουν τα ρούχα τους. Να κάνουν πράγματα, τέλος πάντων, που δεν ήταν καν μέσα στο έργο», είπε στο Mega και στον Αλέξη Μίχα η γνωστή ηθοποιός. Παράλληλα, εξήγησε ότι η υπόθεση αυτή θα φτάσει και στο Σώμα Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), το οποίο δέχεται όλο αυτό το διάστημα τις καταγγελίες στο πλαίσιο του ελληνικού #MeToo.

Αυτό που συνέβη θα φτάσει και στο ΣΕΗ

«Θεώρησα σωστό να αποχωρήσω και να μην υποστώ αυτήν τη συμπεριφορά. Αυτό συνέβη πριν από τέσσερα περίπου χρόνια και είναι κάτι που όταν έρθει η ώρα του θα φτάσει και στο ΣΕΗ. Απλά δώσαμε προτεραιότητα στις υποθέσεις που αξίζει να πάνε στη Δικαιοσύνη και όπως είδαμε έρχεται η ώρα για όλα τα πράγματα. Θα έρθει η ώρα και γι’ αυτό. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμένα και δύσκολο το γεγονός ότι έβλεπα τους συναδέλφους μου -αυτό που συμβαίνει πάντα στο χώρο μας-φοβούμενοι να μη χάσουμε την δουλειά μας και το μεροκάματό μας δεν αντιδρούμε. Αυτό είναι το πιο λυπηρό. Χαίρομαι πολύ τώρα που το ΣΕΗ είναι δίπλα μας και ό,τι συμβεί μπορούμε να απευθυνθούμε κάπου και να μιλήσουμε γι’ αυτό. Είναι πολύ λυπηρό», ανέφερε η Σοφία Παυλίδου.

Επίσης αποκάλυψε ότι οι ηθοποιοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου σκηνοθέτη. «Δεν είμαι μόνη μου σ’ αυτό. Υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι που έχουν θέματα με το συγκεκριμένο σκηνοθέτη. Πιστεύω ότι μετά από όλο αυτό που έχει γίνει σίγουρα θα έχει αλλάξει η συμπεριφορά του. Αυτοί οι άνθρωποι πήραν το μάθημά τους», τόνισε η Σοφία Παυλίδου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time