Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κος Μιχάλης Γιαννάκος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Ζούμε αληθινά» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου.

Αναφορικά με την αναστολή των καθηκόντων του διοικητή του Νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ, ο κ. Γιαννάκος υποστήριξε πως «Ήρθε χθες η αναστολή καθηκόντων του διοικητή ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος όπως και άλλοι 100 συνάδελφοι. Επειδή το νοσοκομείο έχει μόνο 400 συναδέλφους και προχθές ήταν στην εφημερία κανονικά του ΕΣΥ και μάλιστα σε 24ώρη αναγκαζόντουσαν και δούλευαν οι 100 συνάδελφοι παρότι είχαν εκδοθεί τα φύλλα ανατολής καθηκόντων, δεν δινόντουσαν στους συναδέλφους μόνο και μόνο για να μπορέσουν να καλύψουν τα κενά. Μέχρι προχθές αυτό συνέβαινε στα νοσοκομεία της Πάτρας, ακόμη και χθες συνέβαινε στο Δαφνί και υπάρχουν και σε πολλά άλλα νοσοκομεία μεμονωμένοι εργαζόμενοι γιατί δυστυχώς τα νοσοκομεία θα κλείσουν ζωτικής σημασίας λειτουργίες και αναγκάζονται να κάνουν τα στραβά μάτια οι διοικήσεις για να δουλεύουν οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι. Το είχαμε πει αυτό όταν διώχνεις από το σύστημα 7 χιλιάδες εργαζόμενους με έναν «ξαφνικό θάνατο» την ώρα που πρέπει να προσθέτουμε δυνάμεις και όχι να αφαιρούμε, και δεν είναι μόνο αυτοί 1000 έχουν συνταξιοδοτηθεί για να μην εμβολιαστούν και άλλοι 1000 είναι σε νόμιμη άδεια δυστυχώς σε μια περίοδο που γεμίζουν τα νοσοκομεία δεν είναι εύκολο».

Σχετικά με τους εμβολιασμούς των υγειονομικών, ο κ. Γιαννάκος επεσήμανε ότι «Οι υγειονομικοί είναι στο 94%. 3.000 εμβολιάστηκαν μετά τον νόμο της υποχρεωτικότητας άρα τα ποσοστά μας ήταν και πριν τον νόμο πολύ υψηλά. Το ζήτημα δεν είναι οι υγειονομικοί που είναι στο 94% και τηρούσαν τα μέτρα, το ζήτημα είναι τι γίνεται στην κοινωνία, εκεί πρέπει να στρέψουμε τα βλέμματα που είναι στο 55% και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, που είναι στο μισό από ότι είναι το υγειονομικό προσωπικό».

Αναφορικά με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ότι «Δεν μπορεί μερικοί, υποτίθεται συνάδελφοι, να αμαυρώνουν την προσπάθεια που κάναμε στην πρώτη γραμμή 19 μήνες όλοι μας αντιμέτωποι με τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με κίνδυνο της ζωής μας να σώσουμε ζωές ασθενών. Θα πρέπει να διερευνηθούν υποθέσεις και να πάνε φυλακή γιατί είναι κακουργηματικές πράξεις και να φύγουν από το σύστημα αλλά αυτοί που θα φύγουν από το σύστημα με πλαστά πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού θα είναι σε αργία και θα παίρνουν το 50% του μισθού και οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι είναι σε αναστολή καθηκόντων με μηδέν μισθό. Έχουμε κάνει μια πρόταση στον κ. Πλεύρη, του είπα όλοι οι υγειονομικοί για να μην μας σπιλώνει κανείς να κάνουμε τεστ αντισωμάτων και έτσι θα δούμε ποιοι δεν έχουν αντισώματα, άρα αυτοί μετά μπορούν να διερευνηθούν σε βάθος προκειμένου να δούμε ποιοι πραγματικά δεν εμβολιάστηκαν».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη