Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Η αναζήτηση εξαφανισμένων ανηλίκων και ενηλίκων. Τι μπορούν να κάνουν οι συναρμόδιοι θεσμικοί φορείς», το οποίο διοργάνωσε ο εθελοντικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απηύθυνε σήμερα χαιρετισμό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σκοπός του προαναφερθέντος σεμιναρίου είναι η μετάδοση γνώσεων και δεξιοτήτων στο προσωπικό θεσμικών φορέων όπως η Δικαιοσύνη, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας σχετικά με τις καλές πρακτικές και τα εργαλεία αναζήτησης εξαφανισμένων συνανθρώπων μας (και όχι μόνο) καθώς όλοι, και φυσικά μεταξύ αυτών και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι γονείς με τα προβλήματα και της ευαισθησίες που έχουν αναλόγως των ηλικιών τους.





Μιλώντας κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη του σεμιναρίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ χαρακτήρισε την εξαφάνιση προσώπων ως «…θλιβερό φαινόμενο και παγκόσμιο πρόβλημα, που δυστυχώς παρουσιάζει αυξητική τάση και στην ελληνική κοινωνία». Επισήμανε δε, την αναγκαιότητα άμεσης και αποτελεσματικής κινητοποιήσεως όλων των συναρμόδιων φορέων εντός ενός προκαθορισμένου πλαισίου συνεργασίας που θα βασίζεται στον συντονισμό και στην αμφίδρομη ενημέρωση.

Ο ίδιος, σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του, αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό όφελος του σεμιναρίου ως προς την καλύτερη διαχείριση των περιστατικών εξαφανίσεως ανηλίκων και ενηλίκων, αλλά και την πολύτιμη συνδρομή της τεχνολογίας στο ζήτημα αυτό, φέρνοντας ως παράδειγμα την καινοτόμο εφαρμογή Missing Alert του «Χαμόγελου του Παιδιού» που δίδει τη δυνατότητα ενεργού συμμετοχής στην προσπάθεια ανεύρεσης αγνοουμένων.





Επίσης, ο Στρατηγός Φλώρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ως τώρα άριστη συνεργασία που οι Ένοπλες Δυνάμεις διαχρονικώς διατηρούν με το «Χαμόγελο του Παιδιού», συγχαίροντας το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Οργανισμού για την πρωτοβουλία διοργανώσεως του σεμιναρίου, εκφράζοντας την προσδοκία ότι οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με το ευαίσθητο θέμα της ανευρέσεως εξαφανισμένων συνανθρώπων μας.

Τέλος, κατά την παραμονή του στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην Αγία Παρασκευή, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδευόμενος με τον πρόεδρό του Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, ξεναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε για τις κοινωφελείς δραστηριότητές του, ενώ επισκέφθηκε και το Κέντρο Επιχειρήσεων του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την αναζήτηση εξαφανισμένων ατόμων, που στεγάζεται στον ίδιο χώρο.