Στους γονείς της 31χρόνης που δολοφονήθηκε στη Δάφνη στα τέλη Ιουλίου 2021 από το σύζυγο της, ανατέθηκε, με διάταξη της εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών, η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού της.

Η 31χρονη δολοφονήθηκε στις 30 Ιουλίου 2021. Ο σύζυγος της παρουσιάστηκε στην αστυνομία και ομολόγησε το έγκλημα.
Από εκείνη την ημέρα, το παιδί τους μένει με τους γονείς της 31χρονης.

Η εισαγγελέας Ανηλίκων Αθηνών, με γνώμονα τη διαφύλαξη της «σωματικής και ψυχικής» υγείας του παιδιού, αποφάσισε να τους αναθέσει την προσωρινή επιμέλεια του, συνυπολογίζοντας και τα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, καταλήγοντας πως «…οι μητρικοί παππούδες μπορούν να μεγαλώσουν τον ανήλικο και να τον υποστηρίξουν σε όλα τα στάδια της ζωής του, όπως εξάλλου έκαναν και μέχρι σήμερα, καθώς το περιβάλλον που το προσφέρουν εμπνέει εμπιστοσύνη και θα λειτουργήσει θετικά προς την ανάπτυξη του παιδιού και έχουν διάθεση συνεργασίας με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου».

Παράλληλα, η εισαγγελέας ανηλίκων Αθηνών διαπιστώνει την αδυναμία του πατέρα, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος, να ανταποκριθεί στην άσκηση του ρόλο του.

Μετά την έκδοση της εισαγγελικής διάταξης, οι παππούδες του αγοριού, εντός 30 ήμερων θα πρέπει να απευθυνθούν στα αρμόδια αστικά δικαστήρια, προκειμένου να υποβάλουν αίτημα για την ανάθεση της οριστικής επιμέλειας του παιδιού.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 31χρόνης, Γιάννης Γλύκας, σχολιάζοντας την εισαγγελική διάταξη επισημαίνει «η δύσκολη προσπάθεια επαναφοράς σε κάποια μορφή κανονικότητας ...βρήκε σύμμαχο την ορθή Διάταξη της κ. Εισαγγελέως για ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας του ανηλίκου τέκνου της εκλιπούσης, στους γονείς της».