Κλειστός παραμένει ο σταθμός Μεταξουργείο του μετρό στις 17:30, όπως γνωστοποίησε η ΣΤΑΣΥ.

Το «λουκέτο» μπήκε με εντολή της Αστυνομίας και όπως ανακοινώθηκε οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Σημειώνεται ότι με αφορμή το πέρασμα της μικρής «Αμάλ», της κούκλας που συμβολίζει το δράμα των προσφύγων, αναμένεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή, ενώ έχει γίνει κάλεσμα και για αντιρατσιστική συγκέντρωση.

Στο πλαίσιο αυτό και υπό το φόβο επεισοδίων ο σταθμός Μεταξουργείο έκλεισε.

Το ταξίδι της «Αμάλ»


«Μη μας ξεχνάτε» είναι το μήνυμα που μεταφέρει η 9χρονη Αμάλ που ξεκίνησε από τη Συρία και διασχίζει την Ευρώπη, αναζητώντας τη μητέρα της στη Γη που απλώνεται μπροστά της.

Περπατάει από χώρα σε χώρα, γνωρίζει άλλα παιδιά και ανθρώπους, πάντα με την ελπίδα πως κάπου θα υπάρχει γι’ αυτήν το σπίτι που θα μείνει, θα μεγαλώσει, θα μορφωθεί και θα φτιάξει τον δικό της κόσμο.

Το «Ταξίδι» είναι ένα διεθνές και χωρίς προηγούμενο, Φεστιβάλ πολιτισμού «σε κίνηση» με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σινεμά, θέατρο, χορό, μουσική, συναυλίες, πρωτότυπες εικαστικές εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα και δρώμενα, που είναι αφιερωμένο στα παιδιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να επαναπροσδιορίσουν τον εαυτό τους από την αρχή.
amal-def
Σήμερα η Αμάλ σύμφωνα με το ΑΠΕ, θα περιπλανηθεί σε σκοτεινά μονοπάτια του Μεταξουργείου, από το Δημόσιο Σήμα μέχρι τη Πλατεία Αυδή, σε μία εγκατάσταση ανοιχτού χώρου με εικόνες από όνειρα ή και εφιάλτες από τον τόπο που άφησε πίσω της.

Αναζητά ένα καταφύγιο, και το βρίσκει στον τελευταίο σταθμό της στον Πειραιά, στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Το Θέατρο της ανοίγει την πόρτα και της προσφέρει ένα γλυκό νανούρισμα.

Χίλια πουλιά θα την αποχαιρετήσουν το πρωί στο λιμάνι με ευχές για το μακρύ της ταξίδι που συνεχίζει προς την Ιταλία.