«Τα στοιχεία τα έχει η ηγεσία εγώ από ένα σύντομο υπολογισμό και από αυτά που ξέρω υπολογίζω να είναι περίπου το 60% εμβολιασμένοι και νοσήσαντες», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Timeline» με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιλινιό, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Δημοσθένης Πάκος, αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού την Ελληνική Αστυνομία.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους αστυνομικούς, ο κ. Πάκος σημείωσε: «Εγώ είμαι υπέρ του εμβολίου, μιλάω υπέρ του εμβολίου , είμαι ξεκάθαρα εναντίον της υποχρεωτικότητας. Γιατί όταν ο γενικός πληθυσμός δεν μπορεί υποχρεωτικά να εμβολιαστεί το να ανοίξεις την κουβέντα αυτή μόνο για κάποιους υπάλληλους δεν θα σώσεις την παρτίδα. Η κυβέρνηση πήρε κάποια μέτρα που ξεκινάνε από τις 13 Σεπτέμβρη, για τεστ κάθε εβδομάδα στους ανεμβολίαστους, για πιστοποιητικό εμβολιασμού στους εσωτερικούς χώρους κλπ η κυβέρνηση τα θεωρεί επαρκή».

«Από τη στιγμή που τα θεωρεί επαρκή εμείς τα βγάλαμε από πριν μη επαρκή και ανοίξουμε συζητήσεις για υποχρεωτικότητα στους Αστυνομικούς προκαλώντας και αρνητικά αισθήματα σε αυτούς που φοβούνται να εμβολιαστούν. Δεν είναι όλοι αρνητές ή ψεκασμένοι υπάρχει ένα κομμάτι του κόσμου που φοβάται να εμβολιαστεί αυτούς πρέπει να πείσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πείτε ότι υποβαλλόταν υποχρεωτικότητα στους αστυνομικούς και έβγαινε σε αναστολή εργασίας ένα ποσοστό 20% των αστυνομικών ποιος θα τους αντικαταστήσει;», διερωτήθηκε ο ίδιος.

Για τις προσλήψεις Αστυνομικών, επισήμανε: «Προσέλαβε Αστυνομικούς η ελληνική πολιτεία, προσέλαβε και άλλους υπαλλήλους σε άλλους κλάδους. Ενάμιση χρόνο με την πανδημία οι αστυνομικοί ήταν στους δρόμους όλη την ημέρα. Και στους φωτιές μαζί με τους συναδέλφους μας πυροσβέστες οι αστυνομικοί ήταν στο δρόμο. Οι απεγκλωβισμοί της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα σώσανε ζωές. Αυτή η κριτική για τις προσλήψεις γίνεται τελείως ιδεοληπτικά από ορισμένους γιατί με το που βλέπουν τη στολή του αστυνομικού παθαίνουν αλλεργία».

«Δεν είναι αυτή η συζήτηση, το θέμα είναι αν κατανεμήθηκαν σωστά και τίποτα άλλο. Για μένα η κατανομή έγινε λάθος. Ελπίζω με τη να πολιτική ηγεσία μας στο υπουργείο να μπορέσουμε να εισακουστούμε σε κάποια θέματα κυρίως για την Αθήνα, να κατανεμηθεί σωστά το προσωπικό, να μην είναι άδεια τα αστυνομικά τμήματα γιατί το αστυνομικό τμήμα είναι το κύτταρο της αστυνόμευσης εκεί θα πάει ο πολίτης να εξυπηρετηθεί», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.