Από χθες, 1η Σεπτεμβρίου έχουν τεθεί σε αναστολή χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού προκαλώντας παράλληλα μεγάλα κενά στα νοσοκομεία.

Ωστόσο στο νοσοκομείο Αγρινίου 39 εργαζόμενοι από τους 76 που παραμένουν ανεμβολίαστοι δήλωσαν αναρρωτική άδεια κι έτσι -για την ώρα- απέφυγαν την αναστολή.

Σύμφωνα με τον Κώστα Μπακόπουλο, Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας: «Συνολικά 76 εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα βγουν σε αναστολή. Δεν είναι όλοι σε αναστολή. Οι 37 όντως θα βγουν οι υπόλοιπο 39 έχουν πάρει αναρρωτική άδεια. Πιθανώς κάποιοι έχουν όντως ανάγκη. Όμως κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτό το τέχνασμα κι έτσι δεν μπορεί να τους δοθεί η εντολή της αναστολής. Κάποιοι πήραν 10-15 ημέρες άδεια, μέχρι ένα μήνα».

«Η διαχείριση αυτού του θέματος δεν έγινε σωστά. Θα έπρεπε να γίνει διαφορετική διαχείριση. Δεν νομιμοποιεί ωστόσο τέτοιες διαδικασίες. Να κρυβόμαστε πίσω από αναρρωτικές. Έχουμε δεχθεί παράπονα απέναντι στους συναδέλφους», πρόσθεσε σχολιάζοντας την απόφαση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις αναστολές εργασίας.

«Από τους 39 οι δύο είναι θετικοί στον κοροναϊό», συμπλήρωσε.

Δείτε το σχετικό βίντεο