Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων εντός των επόμενων ημερών προέβλεψε καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο Ηλίας Μόσιαλος εκτίμησε πως η νέα αύξηση κρουσμάτων θα επέλθει στα μέσα Σεπτέμβρη μαζί με το άνοιγμα των σχολείων και όπως είπε: «Θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων γιατί ανοίγουν τα σχολεία, θα κολλήσουν περισσότερα παιδιά, δε θα είναι τόσο μεγάλη επίπτωση στα ίδια στα παιδιά, άλλα θα το μεταφέρουν στο σπίτι και το ερώτημα είναι τι γίνεται στο σπίτι; θα είναι εμβολιασμένοι οι γονείς; θα υπάρχουν παππούδες και γιαγιάδες;».

Τόνισε πως «δεν υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας με τη μίξη εμβολίων για όσους έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca, είναι και θεμιτό, γιατί η αποτελεσματικότητα αυξάνει».

Τρίτη δόση

Όσον αφορά στην τρίτη δόση, ανέφερε πως έχει ήδη υπάρξει προγραμματισμός για τους πολύ ευάλωτους και τους ανοσοκατεσταλμένους. Ωστόσο, τόνισε πως δεν πρέπει να γίνει τρίτη δόση πριν τη συμπλήρωση 8 μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, με εξαίρεση αυτούς που έκαναν πρώτοι το εμβόλιο Ιανουάριο – Φεβρουάριο.