Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, καθώς κρούσματα κοροναϊού εντοπίστηκαν σε γηροκομείο της συμπρωτεύουσας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes.gr, τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με κοροναϊό, από γηροκομείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπου υπήρξε συρροή κρουσμάτων. Όλοι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι άνω των 70 ετών, νοσηλεύονται από την Κυριακή στην μονάδα Covid του νοσοκομείου και η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται μέτρια.

Έντονη η ανησυχία στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή ακόμη πέντε κρούσματα εντοπίστηκαν στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από τον τελευταίο έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή. Ήδη από τις 18 του μήνα είχαν εντοπιστεί κρούσματα. Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε σχετικά και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 30. Θετικοί στον ιό έχουν βρεθεί 29 ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών και ένας εργαζόμενος νοσηλευτής. Από την διαδικασία της ιχνηλάτησης, η οποία συνεχίζεται, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 52 στενές επαφές.