Ιδιαίτερη ανησυχία όσο και προβληματισμό προκαλεί στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας η καθήλωση του αριθμού των ημερησίων εμβολιασμών στη χώρα μας στα επίπεδα των 30.000 – 35.000, μία εβδομάδα μετά την επιστροφή των πρώτων παραθεριστών του Αυγούστου στους τόπους διαμονής τους.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, η Ελλάδα χρειάζεται ακόμη 2 εκατ. πλήρως εμβολιασμένους κατοίκους, προκειμένου να είμαστε σε θέση να μιλάμε για ένα επαρκές και αποτελεσματικό τείχος ανοσίας, το οποίο θα μπορεί να αποκρούει επίσης τις δυνατότητες της μετάλλαξης Δέλτα του νέου κοροναϊού για κάποια πραγματική ανοσιακή διαφυγή.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα «μετρά» μέχρι το βράδυ του Σαββάτου 28 Αυγούστου 11.342.438 εμβολιασμούς, με τους 6.009.602 εμβολιασμένους να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού και τους 5.712.066 εμβολιασμένους να έχουν ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία - Κατειλημμένες 7 στις 10 μονάδες εντατικές θεραπείας σε όλη τη χώρα

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, καθώς με τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου και την επιστροφή των πολιτών στα μεγάλα αστικά κέντρα αναδένεται να αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΜΕGA για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Στις ΜΕΘ σε ολόκληρη τη χώρα παρατηρείται αυξημένη πληρότητα που αγγίζει το 68%. Eιδικότερα, στην Αττική η πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ βρίσκεται στο 67%, στη Θεσσαλονίκη στο 71,7% και στην Κρήτη στο 79,4%. 

Ο εμβολιασμός παραμένει το μοναδικό όπλο για να αντιμετωπίσουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας που βρίσκεται προ των πυλών. Τις τελευταίες 14 ημέρες, 370 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 13.596 θάνατοι.

Με μέτρα και self-tests ανοίγουν τα σχολεία

Στις 13 Σεπτέμβριου θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με αυστηρά μέτρα προστασίας και 2 self-tests την εβδομάδα. Τα self-tests θα δίνονται δωρεάν για τους μαθητές, ενώ οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το 80% των εκπαιδευτικών έχουν εμβολιαστεί, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και του διδακτικού προσωπικού της χώρας.