Το δικό του μήνυμα για την προστασία από τον κοροναϊό δίνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Ανδρέα Ρομπόπουλο για το MEGA. Ο προκαθήμενος της ορθόδοξης εκκλησίας καλεί τους Έλληνες να εμβολιαστούν για να προστατέψουν το πολύτιμο αγαθό της υγείας.

Να εμπιστευτούν την επιστήμη και να εμβολιαστούν κάλεσε τους Έλληνες ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος στην συνέντευξη από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Ίμβρο.

«Υφιστάμεθα όλες τις συνέπειες των διωγμών»

Ο κ. Βαρθολομαίος στη συνέντευξη που έγινε στον αύλειο χώρο της πατρικής οικίας του στην Ίμβρο, μίλησε και για τις συνέπειες των διωγμών που υπέστησαν οι Έλληνες της Πόλης το 1955 και το 1964.



«Δεν είναι εύκολο το έργον, υπάρχουν πολλές δυσκολίες, πολλές προκλήσεις, πολύ αλάλητοι στεναγμοί. Ο κόσμος βλέπει τη δόξα του πατριαρχικού αξιώματος, ίσως και οι αδελφοί ιεράρχες, οι οποίοι θα ήθελαν να με διαδεχθούν, βλέπουν κυρίως αυτήν την όψη του πράγματος, την δόξα, την τιμή, το να είσαι Οικουμενικός Πατριάρχης δεν είναι μικρό πράγμα, αλλά υπάρχουν από την άλλη πλευρά, η άλλη όψις του νομίσματος είναι οι ευθύνες, οι αγωνίες, το άγχος, πώς θα μπορέσει κανείς να ανταποκριθεί στις αμέτρητες υποχρεώσεις αυτού του μεγίστου για την Ορθοδοξία αξιώματος» τόνισε ο οικουμενικός πατριάρχης μιλώντας στο MEGA.

Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την εκλογή του κ.κ Βαρθολομαίου στον οικουμενικό θρόνο.

«Ασφαλώς, υπάρχουν πολλά να γίνουν, δεν μπορώ ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος να ισχυριστούμε ότι όλα έγιναν τέλεια και όσα έπρεπε να γίνουν έγιναν σε αυτά τα 30 χρόνια, αυτό θα είναι βλασφημία να το πει κανείς και θα είναι ανόητος, υπερβολή» σημείωσε ο κ. Βαρθολομαίος, υπογραμμίζοντας πως «δυστυχώς υφιστάμεθα όλες τις συνέπειες των διωγμών -γιατί να μην το πω- των αδικιών -επί το επιεικέστερο- που έγιναν εις βάρος της ομογενείας και οδήγησαν εις την φυγήν, εις την αναχώρηση των ομογενών. Άλλοτε ήταν τα Σεπτεμβριανά γεγονότα του ’55, ήταν το ’64 οι απελάσεις των Ελλήνων υπηκόων».