Άστατος κατά διαστήματα θα είναι ο καιρός την Παρασκευή στα δυτικά, ενώ το ξημέρωμα αναμένεται ένα σύντομο πέρασμα καταιγίδων από το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.

Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων αναμένεται στη συνέχεια και εκ νέου το μεσημέρι και το απόγευμα, προβλέπονται βροχές στις συγκεκριμένες περιοχές και καταιγίδες στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος , με περισσότερο ήλιο και μόνο τοπική συννεφιά τις μεσημβρινές ώρες. Στα βόρεια και ειδικότερα σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές μπόρες.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Πιο δροσερές τιμές αναμένονται το μεσημέρι στα δυτικά, με 30-32 οι μέγιστες, 34 στα βόρεια, 36-37 στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι 34-35 βαθμούς Κελσίου στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις , στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο σε ήπιες εντάσεις, 2-4 και στα κεντρικά και νότια μέχρι 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπική συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-35 βαθμούς Κελσίου με νότιο άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι, με αρκετό ήλιο όμως μέσα στη μέρα. Πιθανόν όμως στα γύρω ορεινά ,και κυρίως στα ορεινά της Χαλκιδικής, να βρέξει για λίγο το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-33 βαθμούς και οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες το μεσημέρι 2-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, το Σάββατο μέχρι το απόγευμα βροχές αναμένονται στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία, κυρίως στα ανατολικά τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι μεταβλητοί σε ήπιες εντάσεις 2-4 μποφόρ , με δυτικό ρεύμα στα νότια μέχρι 5-6 μποφόρ. Και η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα προσεγγίσει το μεσημέρι τους 32-34 βαθμούς κατά μέσο όρο και 36-37 στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Κλείνοντας, την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και το μεσημέρι στα βόρεια ορεινά τμήματα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι στα πελάγη σε ήπιες εντάσεις μεταβλητοί 2-4 μποφόρ και μόνο στα νότια θα πνέουν δυτικοί μέχρι 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 34 στα βόρεια, 31-33 στα δυτικά, 36 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά και 31-32 στα νησιά του Αιγαίου.