«Αδικαιολόγητους» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και που δεν έχουν αντικειμενικούς λόγους για αυτή τους την απόφαση, ενώ πρόσθεσε πως «αντιλαμβάνονται διαφορετικά την πραγματικότητα».

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», ο κ. Εξαδάκτυλος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι 2.700 υγειονομικοί παραμένουν ανεμβολίαστοι, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Η Καθημερινή».

«Μου προκαλεί μεγάλη στεναχώρια αυτός ο αριθμός», τόνισε.

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν από τους υγειονομικούς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «δεν είναι ώρα για κινητοποιήσεις αλλά για υπεύθυνη στάση».

«Χρέος μας είναι να προσφέρουμε τις υψηλότερες υπηρεσίες υγείας. Να διατηρηθούμε οι ίδιοι υγιείς, να προστατέψουμε τους ασθενείς μας αλλά και τους συνεργάτες μας που για σοβαρούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν», σημείωσε.

Όσο για την αναστολή εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται τι λέει η επιστήμη. Να εμβολιαστούν έστω και τώρα. Αν έχουμε ανθρώπους στα νοσοκομεία που δεν το καταλαβαίνουν αυτό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους».

Ανησυχεί το 20% των ανεμβολίαστων στους άνω των 50

Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στον γενικό πληθυσμό, ο κ. Εξαδάκτυλος εστίασε στο ανησυχητικό ποσοστό του 20% των ανεμβολίαστων στους άνω των 50, διότι αυτοί, όπως είπε, δίνουν τις μάχες στις ΜΕΘ καθημερινά και μάλιστα τις χάνουν.

«Εθιζόμαστε στην καθημερινή απώλεια 30-40 συνανθρώπων μας, θα το είχαμε αποφύγει αν κάναμε χρήση των εμβολίων», υπογράμμισε.

Τέλος, ανέφερε πως ασφαλώς και θα αυξηθεί η πίεση στο ΕΣΥ, ενώ οι αριθμοί ήδη μεγαλώνουν: «Είχαμε 123 διασωληνωμένους στις 18/07 και 40 μέρες μετά ξεπεράσαμε τους 330».