«Πολύ ακριβά» θα πληρώσει η χώρα μας τη μη συμμόρφωση με τις υγειονομικές υποδείξεις, προειδοποίησε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, κάνοντας λόγο για ένα επικείμενο σφοδρότατο κύμα και μεγάλες απώλειες ανθρώπινης ζωής.

Όπως ανέφερε, στη χώρα μας παρατηρεί μη συμμόρφωση με τις υγειονομικές υποδείξεις από το 1/3 το συμπολιτών μας, ενώ τόνισε: «Αυτό θα το πληρώσουμε ακριβά. Θα έχουμε σφοδρότατο 4ο κύμα στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, με μεγάλες απώλειες ανθρώπινης ζωής».

«Από 20 Σεπτεμβρίου έως τα τέλη του Νοεμβρίου θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη θέση, όχι μόνο εμείς αλλά και όλη η Ευρώπη, καθώς οι επιδημιολογικοί δείκτες θα είναι βαρύτατοι με μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας», αποκάλυψε μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

Επίσης, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε πως στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου και εργάζεται, πραγματοποιήθηκε αύξηση στην διαθεσιμότητα κλινών covid και πλέον το 70% των κλινών του νοσοκομείου έχει δοθεί σε covid περιστατικά.

«Αυτό έγινε σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων», πρόσθεσε.

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε υγειονομικούς, ανέφερε πως αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα της πολιτείας να ελέγξει την πανδημία, ενώ για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν και με αφορμή την απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, υπογράμμισε πως «δεν χωράει πόλεμος στον τομέα της υγείας».

«Αποτελεί ηθική υποχρέωση των υγειονομικών να εμβολιαστούν και πλέον το επιβάλλει και ο νόμος», σημείωσε.

Τέλος με αφορμή την πλήρη έγκριση που έλαβε από το FDA το εμβόλιο της Pfizer, δήλωσε πως ούτως ή άλλως δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων.