Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Ανέστης Βλάχος, σε ηλικία 87 ετών.

Ο ηθοποιός αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.

Η ζωή του

Ένας από τους πιο διάσημους «κακούς» της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, ο Ανέστης Βλάχος, γεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας στις 7 Φεβρουαρίου 1934 από γεωργούς γονείς.

Ήρθε στην Αθήνα το 1946 και σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου – Θεάτρου Σταυράκου.

Παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε σε οικοδομή όπου χτύπησε σε ένα καρφί, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του. Η Έλλη Λαμπέτη με τον Δημήτρη Χορν πλήρωσαν το νοσοκομείο, που νοσηλεύτηκε, ενώ, μέχρι να αναρρώσει, τον φρόντιζαν στο σπίτι τους.

Το 1956 πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Το κορίτσι με τα μαύρα», όπου ερμήνευσε έναν χαρακτηριστικό ρόλο.
Καθιερώθηκε με την ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος» κι από κει και πέρα χαρακτηρίστηκε από τον τύπο του «σκληρού» ή «κακού».

Η νοσηλεία στον Ευαγγελισμό

Ο Ανέστης Βλάχος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στον «Ευαγγελισμό».

Ο αγαπημένος ηθοποιός ταλαιπωρούταν από ουρολοίμωξη, η οποία του προκάλεσε έντονο πυρετό με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί.

Όπως είχε ανακοινώσει η οικογένειά του, «η ουρολοίμωξη που αρχικά τον ταλαιπωρούσε και ήταν η γενεσιουργός αιτία του πυρετού, ο οποίος ήταν ένα από τα συμπτώματα που τον οδήγησε στο νοσοκομείο, έχει αρχίσει να υποχωρεί μετά και την χορήγηση της αντιβίωσης.

Δυστυχώς όμως, η καρδιακή ανεπάρκεια η οποία έχει εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στον οργανισμό του, επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα και έτσι, την περασμένη Παρασκευή, 6 Αυγούστου, κρίθηκε από τους γιατρούς αναγκαία η υποστήριξη του με οξυγόνο.

Σύμφωνα πάντοτε με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν, η καρδιακή ανεπάρκεια είναι αρκετά σοβαρή πλέον και ευθύνεται για την κακή αιμάτωση των υπολοίπων οργάνων, δημιουργώντας έτσι μία γενικότερη εξασθένηση του οργανισμού του».