Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να επεκταθεί σε διάφορους τομείς, τόνισε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, διευκρινίζοντας ότι θα πρέπει να αρχίσει από τον κρατικό μηχανισμό.

«Όσοι και όσους υπηρετούν στον στρατό και την αστυνομία θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά», δήλωσε σχετικά, μιλώντας στον «ΑΝΤ1».

Ωστόσο, ο καθηγητής επεσήμανε πως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα πρέπει να περάσει και σε τομείς του ιδιωτικού τομέα, αναφέροντας καταστήματα και υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος και φέρνοντας σαν παράδειγμα τον τουριστικό τομέα.

Ποιοι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση

Σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού, είπε ότι θα πρέπει να γίνει σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και σε ευπαθείς ομάδες, καθώς αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα εξασθενημένου συστήματος κυτταρικής ανοσίας, της λεγόμενης αναμνηστικής ανοσίας.

Τι είπε για τους αρνητές

Αναφερόμενος στο θέμα όσων αρνούνται να εμβολιαστούν, ο κ. Τζανάκης είπε ότι είναι σαν κάποιος να ζητάει να περνάει τον κόκκινο σηματοδότη, υποσχόμενος να προσέχει. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να του επιτραπεί από την κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά.