Από σήμερα, Τετάρτη 18 Αυγούστου, επιβάλλεται μίνι lockdown σε μια ακόμα Περιφερειακή Ενότητα της Κρήτης. Πρόκειται για την πόλη του Ρεθύμνου, όπου παρατηρείται έκρηξη κρουσμάτων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρατείνονται τα μέτρα σε Ηράκλειο και Χανιά.

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, οι διατάξεις ισχύουν εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης, κατά το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00 έως και την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00.

Τα νέα μέτρα

Ουσιαστικά από σήμερα τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και απαγόρευση της μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης.

Συγκεκριμένα, από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται:

  • Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.
  • Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

Ηράκλειο και Χανιά

Επίσης, σε άλλο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, αναφέρεται πως παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα σε Ηράκλειο και Χανιά. Η ισχύς των μέτρων παρατείνεται ως και την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00.